Daleka Indija u srcu Zagreba

U subotu, 16. rujna, od 11 do 16 sati u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati program Čari Indije.

Čari Indije

Programom koji je nastao u suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim kulturnim centrom, Zagrepčanima se želi približiti zemlja koja Europljane ostavlja bez daha od pamtivijeka.

Po biološkoj raznolikosti Indija je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu. Tamo obitava čak šesto šezdeset i pet ugroženih vrsta životinja, a polovina njih je svrstana u endemične.

Čari Indije

To bogatstvo faune, ali i nužnost njezine zaštite posjetiteljima će predstavljati edukatori Zoološkog vrta. Posebno će zanimljiv biti kutak u kojem će se moći istraživati preparati vezani uz životinjski svijet Indije.

Uz taj je svijet usko vezana i fascinantna indijska kultura. Zbog toga će najmlađi posjetitelji u pričaonici moći uroniti u svijet egzotičnih bajki, a kreativnu će iskru moći rasplamsati u radionici rangoli podnih slika. Pri njihovoj izradi koristit će se prirodni materijali u raznim bojama.

Čari Indije

Zemlja smještena na Indijskom potkontinentu domovina je i joge. Zato će posjetitelji Vrta, kako djeca, tako i odrasli, u subotu moći naučiti njezine osnove. Ljubitelji glazbe i plesa imat će priliku savladati osnovne korake tipičnih indijskih plesova. Najmlađe će razveseliti i zabavna edukativna igra.

Dašak Indije posjetitelji će moći ponijeti kući. Naime, u posebnom će kutku besplatno moći dobiti tetovažu kanom s tradicionalnim indijskim motivima.

Foto: Zoo

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više