Laura Plantak Pul otkrila pet razloga zašto ne smijete propustiti online edukacije i događaje

Živimo u svijetu koji se neprestano mijenja i koji pruža nove mogućnosti i prilike poput online edukacije “Sposobnost učenja novih informacija i vještina”, u vremenu koje vama odgovara i s vašeg mjesta udobnosti, nudi veće mogućnosti za cjeloživotno učenje nego ikad prije. Donosimo vam pet razloga zašto vrijedi sudjelovati u online edukacijama i događajima.


Pročitajte više: Osječanka Laura Plantak spojila desetogodišnje iskustvo i mladu struku u tvrtku koja pruža jedinstvene usluge menadžmenta u kulturi


Online edukacije vam pružaju pristup znanju iz udobnosti vlastitog doma

Uz to što ne morate odlaziti na određeno mjesto i time skraćujete vrijeme provedeno putovanjem, možete sudjelovati na edukacijama i događajima za koje nema geografskog ograničenja. Imate priliku sudjelovati, iz udobnosti svoga doma, u predavanjima i radionicama koje su pripremljene od strane stručnjaka iz drugog grada, države ili kontinenta.

Online edukacije i događaji vam daju fleksibilnost provođenja vremena na efektivniji način. Ovim pristupom možete zainteresirati i bliske osobe za ulaganje u znanje jer će kroz vaš primjer moći vidjeti da ulažete u nove vještine. Ako imate podršku obitelji i prijatelja, veća je vjerojatnost da ćete uspjeti u dovršetku edukacije ili tečaja koji nose certifikat.

Možete odlučiti koji sadržaj vas zanima, a koji ne

Kad govorimo o dodatnim usavršavanjima, edukacijama, tečajevima, podukama i različitim konferencijama, kongresima i webinarima – vi birate sadržaj i teme koje želite slušati. Sadržaj vam je dostupan i kratko nakon održanog oblika edukacije te ovisno o platformi koju predavači i stručnjaci koriste, moguće je pristupiti snimci, prezentaciji te u kontakt s predavačima.

Uz to što možete donijeti odluku o sadržaju, možete i uskladiti svoje životne obveze i učiti dok ste u radnom odnosu ili imate više obveza koje vam ne dozvoljavaju aktivno pohađanje edukacija u učionicama.

Sadržaj pružen na edukacijama i događajima, i uživo i online, vam pruža kontinuirano učenje i otvara priliku za prilikom. Ako se nastavljamo zanimati za teme koje su u području naših interesa i nakon formalnog obrazovanja, ili tijekom, možemo razviti nove vještine i saznati odgovore za pitanja koja nismo ni znali da su nam bila na umu.

Manji troškovi

Troškovi sudjelovanja u online edukacijama i događajima su manji, pogotovo kad se zbroji putovanje i ostali vezani troškovi koji postoje uz održavanje ovakvih edukacija uživo.

Zanimljivi sadržaj birate i promatrate u udobnosti svoga doma. U zadnjih nekoliko mjeseci, sve više konferencija, edukacija i sadržaja je dostupno potpuno besplatno, no postoje i sadržaji koji uključuju certifikacije ili praktične primjere te nude poduke koje se plaćaju.


Pročitajte više: Savjeti za poslovne probleme koje je tvrtki Proprium zadala 2020. godina!


Učenje putem ovog načina vam otvara svijet mogućnosti za vaš osobni i profesionalni život. Možete pronaći nove prilike koje niste uzimali u obzir ranije. Mogućnosti su praktički bezbrojne.

Edukacije i događaji kojima ste u mogućnosti pristupiti iz svog doma, od troškova zahtijevaju kupnju računala, pristup internetu, u ponekim situacijama kameru i mikrofon te struju. U slučaju u kojem morate birati uštedu na svom dodatnom znanju jer određena edukacija traje nekoliko tjedana, mjeseci ili godina, ovaj pristup štedi više jer ne uključuje putne troškove, hranu, gorivo, troškove brige o djeci i ljubimcima koje biste morali pokriti tijekom sudjelovanja na predavanjima.

Ovisno o vrsti edukacije i događaja, imate mogućnost individualnog pristupa

Predavači i stručnjaci se mogu posvetiti pojedincima individualnim pristupom i kreirati zadatke koji služe za praktičnije prihvaćanje same teme edukacije ili konferencije. Uz individualni pristup, ovim putem možete i pauzirati snimku same edukacije i događaja i pogledati ju i kasnije te bolje shvatiti i pristupiti temi.

Određen broj ljudi se ne osjeća ugodno postavljati pitanja pred cijelom grupom i ovim putem možete putem interneta ukloniti svoj strah i saznati odgovor na pitanja koja vas zanimaju. Vaša prilika za učenje je poboljšana i vaša prilika za individualni pristup predavača je puno veća jer omogućava toj osobi da vam odgovori u vrijeme koje im odgovara i u kojemu vam mogu posvetiti najveću pozornost.

I ovim putem možete prakticirati networking

Osim unutar platforme, u kojoj se edukacija ili događaj održavaju, možete se povezati s ljudima putem LinkedIna i ostalih društvenih mreža te im se obratiti putem maila. Izravnim kontaktiranjem možete dogovoriti i kratak online sastanak u kojemu možete razgovarati o zajedničkih interesima i potencijalnoj suradnji.

Same platforme putem kojih se edukacije i događaji odvijaju, omogućuju povezanost sudionika putem dodatnih networking opcija. Nijedna ne može zamijeniti razgovor uživo i sudjelovanje na događaju, no ovim putem imate mogućnost svejedno održati taj kontakt, do prve prilike.

Za vrijeme online edukacije ili događajima, možete se dogoditi da dio nas ne stigne komunicirati s ostalim polaznicima ili predavačima i ovim putem imate mogućnost koju platforme ostavljaju za izravni networking ili za instant poruke, mailing liste i grupe unutar kojih možete stvoriti kontakte i povezati se.


Pročitajte više: 7 lekcija mlade Slavonke Laure Plantak Pul koje će i vama pomoći održati biznis na životu


Čak i samo ta opcija je kvalitetnija jer omogućava bolje upravljanje vremenom i daje dodatno vrijeme da osoba s kojom želite stupiti u kontakt odgovori na vaš upit. Navedeno nekad nije praktično i moguće u vremenski ograničenim događajima i edukacijama. Ovo može poslužiti kao uvod za sastanak uživo ili umrežavanje uživo u kasnijem terminu.

Edukacije i događaji kojima imate pristup u svakom trenutku pružaju puno mogućnosti od novog znanja do certifikata i upisa u radne knjižice. Uz navedeno, sami ovakvi događaji i live prijenosi događaja koje možete pratiti, a nisu u formi poduke, vam mogu donijeti nove ideje i znanja kroz taj način.

online edukacije

Obujam i doseg ovakvih edukacija i događaja širi vaš pogled na različite teme i daje vam jednu novu dimenziju mogućnosti. Sve vrste edukacija i događaja, i uživo i online, imaju velike koristi za sudionike i predavače. Sudjelovanjem i ulaganjem u svoje znanje, povećavate prilike koje su pred vama i otvarate si nove mogućnosti.

Jedno od mjesta gdje možete pronaći pojedince i organizacije u kreativnoj industriji se nalazi i u rastućoj grupi Mreža kreativne industrije: savjeti na Facebooku. Pridružite nam se u grupi i slobodno nam se javite na [email protected] s upitima o organizaciji predavanja, radionica i seminara s temama iz menadžmenta i marketinga. Više o nama možete saznati na www.proprium.hr.

Autorica: Laura Plantak Pul, Proprium

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -