Stiže naša Leadership akademija

Nije tajna da žensko i muško vodstvo nisu isti. To je zapravo dobra stvar jer raznolikost je potrebna u tvrtkama. Kad se dogodi da muškarac i žena postupaju jednako, bivaju različito shvaćeni, naveliko na štetu žena. Žene tako češće imaju problema sa samopouzdanjem, te počinju kopirati muški stil vođenja umjesto da prigrle i jačaju svoj način vodstva.

Upravo smo zato pokrenule Leadership akademiju namijenjenu ženama koje se spremaju za vodeću poziciju, ženama u početnoj ili srednjoj fazi karijere na voditeljskim pozicijama i poduzetnicama koje vode tim i žele se usavršiti. Kroz četiri edukacije pomoći ćemo vam da povećate svoju vidljivost i ojačate svoj stil vodstva, a kroz vrijedne će vas lekcije voditi četiri iskusne predavačice.

Naučite pokazati utjecajni stav

Matea Štelcar iz Ramira zadužena je za prvo predavanje. Žene na vodećim pozicijama često zanemaruju važnost samopouzdanja i samosvijesti, iako s hijerarhijskim rastom raste i razina utjecaja na zaposlenike. Upravo je zato važno shvatiti kako utjecajni stav utječe na ostvarivanje poslovnih uspjeha, ali i zašto je u pitanju vještina koju je potrebno ciljano razvijati.

Štelcar će vas na svojem predavanju naučiti i kako pokazati utjecajni stav na verbalnoj i neverbalnoj razini, ali i obraniti ga kad se suočite s preprekama.

Empatiju okrenite u svoju korist

Iz Partus akademije dolazi nam Ana Josipović Balen koja će vam pojasniti kako žene svoju specifičnu empatičnost mogu efikasno koristiti u poslovnom okruženju. Iako je empatija nužna za izgradnju povjerenja i uspješno pregovaranje, empatične se osobe mogu teže nositi s pritiskom i bojati se preuzeti rizike.

Josipović Balen naučit će vas kako pametno upravljati svojim emocijama i ponašanjem, te kako prepoznati tuđe motivacijske faktore. Pomoći će vam motivirati sebe za postizanje vrhunskih rezultate, te vas naučiti kako očuvati svoje vrijednosti i integritet.


Pročitajte više: Promjena stila vođenja – kada i kako? Situacijsko vodstvo u akciji


Strateški se pripremite za pregovore

Treći će trening održati Davorka Tolić iz Tremola, a pozabavit će se vještinama pregovaranja. Ženama pregovaranje često teško pada s obzirom na to da doživljavaju veći otpor nego muškarci. No, ženska sklonost izgradnji odnosa uistinu može dovesti do odličnih rješenja i uspjeha.

Tolić će vas naučiti kako izvući najbolje iz pregovora, kako pregovarati bez tjeskobe i kako se strateški pripremiti.

Smanjite stres i spriječite burnout

Posljednje je predavanje pripalo Branki Novosel, osnivačici MindBodyLab Mindfulness. Mindfull vodstvo rješenje je za žene na voditeljskim pozicijama jer se suočavaju s paradoksom: ako vode poput muškaraca, bit će omražene, a ako vode poput žena, neće biti ozbiljno shvaćene.

Mindful leadership jača sva četiri elementa izvrsnosti u vođenju: fokus, jasnoću, kreativnost i empatiju. Na ovom ćete treningu naučiti uspješno koristiti mindful tehnike vodstva uz razumijevanje vlastitih automatskih obrazaca, te ćete naučiti kako smanjiti stres i spriječiti burnout.

Edukacije će se održati jednom na mjesec: 24. veljače, 31. ožujka, 28. travnja i 19. svibnja u trajanju od 12:00-17:00 sati uz pauzu i wellness. Na prvo se predavanje možete prijaviti putem poveznice.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -