Dominatto priprema nove usluge za sve koji se bave turizmom

Dominatto je nova tvrtka kćer – nastala povezivanjem tvrtki Dominium i Adatto, koje se bave organizacijom putovanja i smještajem gostiju s dubrovačkom područja. Ove tvrtke su bile konkurencija i u visokoj sezoni su se međusobno pomagali, tako da je na kraju sezone 2017. odlučeno da će ove dvije tvrtke otvoriti zajedničku tvrtku i iskoristiti sve pojedinačne nedostatke i prednosti i djelovati sukladno tome. Vlasnica i osnivačica Dominium Travela – Slavica Grkeš s nama je podijelila novosti koje pripremaju u Dominattu.

Suradnja koja iznajmljivačima nudi kompletnu uslugu

U Dominattu trenutno rade na pronalasku kadra u odjelu domaćinstva kojima će dati priliku za stalni posao – stalnog sezonca. Dominatto nudi bolje uvjete od hotela, a povratak svake sezone ljudi koji su radili s ovom tvrtkom dovoljno govori o uvjetima u radu. Također, nude smještaj u gradu, odlične uvjete i biti će prisutni na sajmu poslova u organizaciji HZZ u Osijeku, Zagrebu i Splitu.

Cijeli projekt ove tvrtke se bazira na održivosti i raspodjeli poslovanja. Zato planiraju, na vlastitu inicijativu, sve apartmane ubaciti u njihov ECO & SMART program.

U svakom apartmanu Dominatto planira koristiti ekološke proizvode za čišćenje, biorazgradive vrećice, prirodnu kozmetiku – od šampona, sapuna, regeneratora, losiona za tijelo, detargenata za rublje, za pranje posudja itd. Korištenjem ovog tipa proizvoda Dominatto brine o zdravlju zaposlenika, a i prepoznali su sve veću potražnju za ovim tipom poslovanja od strane gostiju.

“Trenutno smo u procesu sređivanja prve eco praone u Dubrovniku, koja će, pored druge manje praone koju posjedujemo, koristiti ispitane i provjerene, certificirane strojeve koji štede energiju, vodu i detargente, te tretirati svu posteljinu u svim apartmanima antialergenim proizvodima”, kaže Slavica.

Novosti u pružanju usluga

Cilj tvrtke je razdvajanje otpada u apartmanima, jer imaju preko 230 jedinica kojima upravljaju, a na količinu mogu doprinjeti održivom razvoju i utjecati na destinaciju i znatno smanjiti količinu komunalnog otpada razdvajanjem.

Smart poslovanje – razvijaju aplikaciju koja prati sve u ovom poslu, tako da je moguće da gost u par klikova naruči dodatnu posteljinu, ručnike, šampon da mu se dostavi u apartman. Grkeš ističe da aplikacija prati sve – od inventara, rasporeda poslova, prijave kvarova u pojedinoj jedinici, moguće je da sve bude popraćeno fotografijama ili buke u komunikacijskom kanalu, transparentno.

“Do kraja ljeta će biti gotova i franšiza na kojoj tvrtka radi, tako da se nadamo da će ovaj tip poslovanja usrećiti još nekog poduzetnika i poštediti ga porođajnih muka otvaranja, inovacija i razvijanja biznisa”, izjavila je Slavica.

Foto: Dubrovački vjesnik; Mark Thomas

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...