Dominatto priprema nove usluge za sve koji se bave turizmom

Dominatto je nova tvrtka kćer – nastala povezivanjem tvrtki Dominium i Adatto, koje se bave organizacijom putovanja i smještajem gostiju s dubrovačkom područja. Ove tvrtke su bile konkurencija i u visokoj sezoni su se međusobno pomagali, tako da je na kraju sezone 2017. odlučeno da će ove dvije tvrtke otvoriti zajedničku tvrtku i iskoristiti sve pojedinačne nedostatke i prednosti i djelovati sukladno tome. Vlasnica i osnivačica Dominium Travela – Slavica Grkeš s nama je podijelila novosti koje pripremaju u Dominattu.

Suradnja koja iznajmljivačima nudi kompletnu uslugu

U Dominattu trenutno rade na pronalasku kadra u odjelu domaćinstva kojima će dati priliku za stalni posao – stalnog sezonca. Dominatto nudi bolje uvjete od hotela, a povratak svake sezone ljudi koji su radili s ovom tvrtkom dovoljno govori o uvjetima u radu. Također, nude smještaj u gradu, odlične uvjete i biti će prisutni na sajmu poslova u organizaciji HZZ u Osijeku, Zagrebu i Splitu.

Cijeli projekt ove tvrtke se bazira na održivosti i raspodjeli poslovanja. Zato planiraju, na vlastitu inicijativu, sve apartmane ubaciti u njihov ECO & SMART program.

U svakom apartmanu Dominatto planira koristiti ekološke proizvode za čišćenje, biorazgradive vrećice, prirodnu kozmetiku – od šampona, sapuna, regeneratora, losiona za tijelo, detargenata za rublje, za pranje posudja itd. Korištenjem ovog tipa proizvoda Dominatto brine o zdravlju zaposlenika, a i prepoznali su sve veću potražnju za ovim tipom poslovanja od strane gostiju.

“Trenutno smo u procesu sređivanja prve eco praone u Dubrovniku, koja će, pored druge manje praone koju posjedujemo, koristiti ispitane i provjerene, certificirane strojeve koji štede energiju, vodu i detargente, te tretirati svu posteljinu u svim apartmanima antialergenim proizvodima”, kaže Slavica.

Novosti u pružanju usluga

Cilj tvrtke je razdvajanje otpada u apartmanima, jer imaju preko 230 jedinica kojima upravljaju, a na količinu mogu doprinjeti održivom razvoju i utjecati na destinaciju i znatno smanjiti količinu komunalnog otpada razdvajanjem.

Smart poslovanje – razvijaju aplikaciju koja prati sve u ovom poslu, tako da je moguće da gost u par klikova naruči dodatnu posteljinu, ručnike, šampon da mu se dostavi u apartman. Grkeš ističe da aplikacija prati sve – od inventara, rasporeda poslova, prijave kvarova u pojedinoj jedinici, moguće je da sve bude popraćeno fotografijama ili buke u komunikacijskom kanalu, transparentno.

“Do kraja ljeta će biti gotova i franšiza na kojoj tvrtka radi, tako da se nadamo da će ovaj tip poslovanja usrećiti još nekog poduzetnika i poštediti ga porođajnih muka otvaranja, inovacija i razvijanja biznisa”, izjavila je Slavica.

Foto: Dubrovački vjesnik; Mark Thomas

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...