droidcon Zagreb ove je godine okupio rekordan broj predavačica

 Ovogodišnja droidcon konferencija, koja će se održati u Zagrebu od 27. do 29. travnja u organizaciji tvrtke troido, ovaj put okuplja čak osam predavačica.

Promicanje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere

Tu su Ana Baotić iz Infinuma, koja će govoriti o najboljim praksama u sigurnosti aplikacija, dvije predavačice iz BlaBlaCara, Alexandra Tritz i Mouna Cheikhna, Sonja Kesić iz Endave, koja će govoriti o novim modelima dopuštenja u Androidu 6.0, Jelena Akšamović iz troida, tvrtke koja stoji iza konferencije, koja će govoriti o suradnji između dizajnera i developera unutar tima. Florina Muntenescu iz updaya govorit će o MVVM-u i RxJavi, Svetlana Isakova iz JetBrainsa predavat će o Kotlinu, dok će Sina Grunau s Christianom Dziubom održati predavanje o razvoju aplikacija za Android Auto.

Organizatori zagrebačkog droidcona ne kriju ponos zbog činjenice što su uspjeli skupiti značajan broj predavačica za ovogodišnju konferenciju, a Miroslav Šimudvarac, osnivač i direktor troida, za Netokraciju je objasnio zašto su se, za razliku od mnogih konferencija sličnog tipa, odlučili dodatno potruditi:

“Kratka verzija odgovora bila bi “zato jer je 2016.”, a duža zato jer stvarno smatramo da se, iako se IT svijet dominantno percipira muškim svijetom, tu nalazi jako puno žena koje imaju štošta zanimljivog za reći. Osim toga, cilj droidcon konferencija na globalnom nivou i je izgradnja zajednice koja njeguje raznolikost pa tako ni Zagreb nije iznimka.”

Inače, droidcon je niz globalnih konferencija koje se fokusiraju na inovacije i najbitnije novosti iz Android svijeta, a ove godine će ugostiti preko 500 sudionika adroidaša.

droidcon Zagreb će uključivati brojna edukativna predavanja, kao i izložbeni dio na kojem će posjetitelji moći pogledati najnovija i inovativna Android rješenja. Planirane su aktualne teme poput sigurnosti i rješenja unutar raznih poduzeća, povezivanje uređaja s automobilima, “pametne” kuće te upotreba nosivih uređaja.

Također, s obzirom na to da na ovu konferenciju dolaze vrhunski programeri i dizajneri, otvaraju se ogromne mogućnosti za pronalazak kvalitetnog kadra i upoznavanje potencijalnih zaposlenika.

Ideja droidcona je promicanje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere, dizajnere i tvrtke. Prve dvije konferencije je organizirao međunarodni tim Android entuzijasta u Berlinu i Londonu 2009. godine. Od tada se ovakav format konferencija ubrzo proširio diljem svijeta.

Konferencije se sada odvijaju u 20 zemalja, a svaka od njih nudi visoko kvalitetna predavanja iz različitih dijelova Android ekosustava – razvoj i primjenu mobilnih i TV rješenja, proširenu stvarnost, igre, implementaciju u automobile i još mnogo toga.

Foto: droidcon Zagreb

 

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...