Drugi koncert Zagrebačkog ansambla flauta – Glazbeni vremeplov

Drugi koncert Zagrebačkog ansambla flauta u 4. ciklusu Tri godišnja doba koji nosi naziv Glazbeni vremeplov, održat će se 19. lipnja 2016. u 18h u Kući arhitekture – Oris na adresi Kralja Držislava 3 u Zagrebu.

Glazbeni vremeplov

Na koncertu Danas – Doba spektakla biti će premijerno izvedene skladbe koje su pisane upravo za Zagrebački ansambl flauta, a među njima se nalaze kompozicije francuskog skladatelja Alexandrea Ouzounoffa, američkog skladatelja švedskog porijekla Ulfa Grahna, hrvatskih skladatelja Maria Miladina i Frane Đurovića te kompozicija rumunjske poznate skladateljice Doine Rotaru, koja će ujedno i prisustvovati na koncertu.

“Društvo spektakla” pojam je koji je 1967. godine postulirao Guy Debord, o kojem teoretičari danas raspravljaju žustrije nego ikad i koji je ušao u svakodnevni govor. Spektakl je riječ kojom smo svakodnevno okruženi.

Koja je pozicija umjetnika u tom društvu spektakla? Koja je pozicija mladih umjetnika i tko su mladi umjetnici današnjice? Kroz format televizijskog showa, koji će plutati između različitih televizijskih formata i žanrova, pokušat ćemo postaviti ova i mnoga druga pitanja gostima u našem “studiju”, ali i samoj publici.

glazbeni vremeplov

Cijena ulaznica je 30 kuna, dok je za učenike, studente te umirovljenike 20 kuna.

Ukoliko želite potvrditi svoj dolazak i rezervirati karte te za sva ostala pitanja, možete se javiti na mail  [email protected].

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više