Epsonovi projektori oživjeli zidove starog grada Jeruzalema

Zidine starog grada Jeruzalema osvijetljene su kao nikad dosad zahvaljujući snažnim Epsonovim laserskim instalacijskim projektorima EB-L25000U; to je ujedno bio i njihov najambiciozniji projekt.

Kao dio jednog od najambicioznijih audiovizualnih projekata u povijesti Izraela, dvadeset projektora sinkronizirano je na način da su oživjeli 4500 m² zidina starog grada putem šarenih animiranih slika, dok je stotinu osvijetljenih dronova u zraku nad zidinama oblikovalo različite oblike i poruke.

Zapanjujuća svjetlosna predstava

Projekt, koji se izvodi svakog dana između Vrata Jaffe i vrta Habonim, udružuje snagu najnovijih laserskih projektora i tehnologije dronova sa zidinama koji su ondje gotovo pet stotina godina; projekt pripovijeda priču o gradu u obliku živopisnih slika u raznim bojama, pri čemu vruće, prašnjavo okruženje projektorima predstavlja pravi izazov.

„Kad su nas zamolili da preuzmemo jedan od najvećih multimedijalnih projekata koji je ikad prikazan u Izraelu, bilo nam je jasno da mašta nije dovoljna – morali smo osmisliti niz sadržaja i ideja koje su prelazile postojeće granice, i to uz pomoć najnovije tehnologije”, kaže Malki Shem-Tov, koproducent i jedan od direktora tvrtke AVS, jedne od najvećih i usko specijaliziranih tvrtki za medijska rješenja u Izraelu koja je profesionalno iskustvo i tehničke sposobnosti stekla putem brojnih velikih događanja.

Dvadeset projektora i šest kilometara kabela

Uz dvadeset Epsonovih projektora, tvrtka AVS uz pomoć tvrtke S.A. Systems Ltd., strateškog partnera tvrtke Epson Israel, postavila je šest kilometara optičkih kabela za prijenos slike na projektore, kao i stotinu koncentratora.

„Konačan rezultat koji su ljudi Izraela mogli vidjeti na večeri otvaranja te će moći vidjeti do sredine srpnja 2017. rezultat je dva mjeseca intenzivnog planiranja”, kaže Lee Harrison, voditelj razvoja u odjelu profesionalnih zaslona tvrtke Epson Europe koji je u Izraelu nadgledao ovaj značajan projekt i davao savjete u njegovu ostvarenju.

Epsonovi projektori

„Tim tvrtke AVS koji predvodi jedan od direktora i tehnički direktor Assaf Shem-Tov odabrao je model EB-L25000U, Epsonov najsnažniji i najnapredniji laserski projektor koji je tvrtku Epson uveo u novu eru fiksnih projekcija velikog dometa”, nastavlja Harrison. „Naš novi vrhunski projektor, koji se već upotrebljava na konferencijama, događajima na otvorenom i predstavama velikog dometa diljem svijeta, laganiji je i manji od konkurentskih modela, a jamči vrlo snažan izvor svjetlosti od 25.000 lumena. Usto je i iznimno izdržljiv i vrlo otporan na opasnosti po okoliš, što je iznimno važno kad projektor neprestano radi na temperaturi od 35 stupnjeva, u prašnjavoj okolini koja je prisutna u Jeruzalemu.”

Izdržljivo rješenje za najteže uvjete

Prema Orenu Fleisheru, direktoru tvrtke Epson Israel, novi laserski projektori sinonim su za značajan korak naprijed u izvedbi i dodatno utvrđuje vodeći položaj tvrtke na tržištu projektora. „Futuresource je tvrtku Epson proglasio vodećim svjetskim proizvođačem projektora”, kaže Fleisher.

“Vodstvo na tržištu, pogotovo ako uzmemo u obzir konkurenciju sa svih strana, nije nešto što uzimamo zdravo za gotovo. Komadić uspjeha dugujemo i činjenici što smo vodeći svjetski inovatori. Naš je cilj, što dokazuje i ovaj projekt, učiniti nešto što nitko dosad nije smatrao mogućim i za što nije pronađeno rješenje te ponuditi rješenje koje će uvijek biti korak ispred, dok istovremeno osluškujemo zahtjeve klijenata.”

Izdržljivi i pouzdani projektor EB-L25000U pokazao se savršenim u vrućem, prašnjavom okruženju u kojem je morao funkcionirati; također, bilo ga je jednostavno instalirati, zahvaljujući optimiziranom sustavu hlađenja koji omogućuje instaliranje i projekciju iz bilo kojeg kuta, te uz čvrsti okvir od cijevi i strukturu osnovne ploče koja sprječava oštećenja nastala zbog udaraca pri prijevozu i ugradnji.

Usto, zatvorena optička jedinica i konstrukcija neorganskog fosfornog kotača jamče 20.000 sati pouzdanog rada bez potrebe za održavanjem, što znači da organizatori festivala poput ovog mogu „postaviti uređaj i zaboraviti na njega” jer su sigurni da će im pružiti neprekidnu izvedbu.

Foto: Epson

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više