Globalni kongres poduzetništva prvi put u Hrvatskoj

Tijekom proteklih šest godina, Globalni kongres poduzetništva (GEC) je evoluirao u glavni godišnji skup poduzetnika-početnika iz 140 zemalja posvećenih izgradnji i jačanju poduzetničkog ekosustava koji je gorivo za napredak u inovacijama i gospodarskom rastu. Poduzetnici, investitori, znanstvenici, mislioci lideri i političari rade zajedno kako bi pomogli kreiranju i rastu novih tvrtki.

Globalni kongres poduzetništva ispunjava potrebu za dubljom suradnjom

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je visoki pokrovitelj. Na skupu će se istražiti novi pristupi iz cijelog svijeta koji su nadahnuća i osnaživanje da više građana počnu razmišljati kao poduzetnici, bruseći temeljne vještine koje će im omogućiti da uspiju.

gec
Jonathan Ortmans, Direktor GEC2

‘Nadovezujući se na šest uspješnih godina Globalnog kongresa poduzetništva, ponosan sam pozvati vas u Hrvatsku na prvi ikada GEC2 – novu seriju koja pruža delegatima priliku za produbljenu suradnju u određenim temama. Ovog rujna, poduzetnici i poduzetnici-početnici (startup) iz cijelog svijeta okupljaju se u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu kako bi stavili u fokus izazov koji posvuda opterećuje poduzetnike-početnike (startup) – razvijanje poduzetničkog načina razmišljanja. Uz rastuću startup zajednicu i političko vodstvo, boreći se na svim razinama protiv kulture nesklone preuzimanju rizika, Hrvatska je savršen domaćin za ovaj prvi GEC2.
Procjene su postavljene za broj nezaposlenih mladih ljudi širom svijeta na 75 milijuna – kriza koja utječe na cikluse od siromaštva, stagnacije gospodarstva pa čak i do političkih nemira. Međutim, stope nezaposlenosti mladih ne moraju se pretvoriti u katastrofu za tu generaciju i one na koje se odnosi. GEC2: Poduzetničko razmišljanje se fokusira na mlade poduzetnike i one s namjerom da im omoguće pronaći svoj put, uvidom u najbolji formalni nastavni plan i program te iskustveno učenje za poduzetnike – početnike (startup).
Bilo da ste zainteresirani za rast vlastitog posla ili kreiranje ekosustava koji može podržati rast više tisuća poduzetnika, GEC2 je idealno mjesto da oslobodite svoje ideje, izgradite svoju mrežu i poduzmete sljedeći korak prema uspjehu.
Zajedno možemo donijeti ideje na život, unaprijediti gospodarski rast i proširiti ljudsku dobrobit.’

 

gec
Predsjednik RH, prof.dr.sc. Ivo Josipović

‘Ponosan sam što je Hrvatska domaćin GEC2 i pozivam vas da nam se pridružite kako bi uživo prezentirali političarima, praktičarima i medijima što nova multinacionalna generacija mladih s vještinama može ostvariti kada kreće na put poduzetničke karijere.

Dovodeći hrvatske građane skupa sa poduzetnicima iz drugih zemalja, nadamo se da ćemo osnažiti nove generacije građana za razmišljanje na poduzetnički način. Time ćemo zauzeti naše mjesto na svjetskoj pozornici s drugim zemljama pomažući svojim građanima pronaći bolje načine za uspjeh, gradeći svoja gospodarstva i šireći dobrobiti čovječanstva.

Radujem se vašem dolasku u rujnu.’

 

gec
Ivo Baldasar, Gradonačelnik Splita

‘Split ima 200.000 stanovnika i drugi je po veličini grad u Hrvatskoj. Smješten je na poluotoku. Druga je po važnosti hrvatska luka i treća luka na Mediteranu po broju putnika. Upravno, gospodarsko i sveučilišno je središte županije i gravitira mu područje s oko 500.000 stanovnika. Na sjevernoj strani poluotoka nalaze se brodogradilište, industrijska i vojna luka.

U središtu grada je velebna antička – Dioklecijanova palača iz 4. stoljeća (od 1979. godine na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine), što je jedinstven primjer u svijetu. Posljednjih godina grad doživljava turističku renesansu i bilježi rekordan broj posjeta i noćenja turista. Jedan je od najpoželjnijih gradova za život u Hrvatskoj i šire.

Split je poznat po kvalitetnim organizacijama sajmova, konvencija, sportskih i kulturnih događaja, koji su ne samo među najvećima u Hrvatskoj, nego i u regiji.
Grad Split želi dati podršku svim poduzetnicima da uspiju u svojim projektima. Nadamo se da će se svi sudionici kongresa osjećati ugodno u toplini mediteranskog ugođaja kojeg nudimo i da će im boravak u Splitu ostati u trajnom sjećanju.’

Kongres se održava 21-26.9. u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Prijave i informacije: Manuela Maltarić, tel: 091 400 611 e-mail: [email protected]

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...