Kako odabrati idealne hulahopke za svaku prigodu?

Kako temperatura pada, svakodnevne odjevne kombinacije zahtijevaju više slojeva. Želimo li da nam u svakom trenu bude toplo, želimo li obući haljinu, suknju ili neko tanko odijelo – idealno rješenje su čarape, odnosno hulahopke. Kada ih kupujemo, često odokativno odaberemo veličinu i nijansu ne promišljajući o tome hoće li nas dovoljno ugrijati, možemo li utjecati na njihovo trajanje i koja je nijansa idealna za koju odjevnu kombinaciju. Isprobali smo isprobali BI STYLED čarape iz Bipe koje su nas oduševile, a evo i zašto!

Što znače DENI za hulahopke?

Prvo što je potrebno znati o hulahopkama su DENI koji određuju debljinu ili gustoću čarapa. Ova oznaka za debljinu kreće se obično od 8 dena za najtanje čarape pa do 800 dena kod najdebljih. Ako je razlog nošenja hulahopki čisto estetski, odaberite hulahopke s manje DENA, a ako je razlog nošenja hulahopki i funkcija grijanja, odaberite one s više DENA.

Imate li proširene vene i “umorne noge”, odaberite čarape između 50 i 100 DENA. Na ljetno odijelo i visoke pete odaberite hulahopke gustoće 5 do 20 DENA. Tako tanke i gotovo nevidljive hulahopke istaknut će kožu stopala. Za jesen i proljeće i takve odjevne kombinacije idealna je gustoća od 20 do 50 DENA, dok će vas zimi grijati one od 50 do 250 DENA.

Samostojeće čarape

Samostojeće čarape ženama su sve češći odabir u sklopu raznih odjevnih kombinacija – bile da se radi o svečanoj prigodi ili svakodnevnom odlasku na posao. Takve su čarape napravljene od elastičnog najlona s gumom pri vrhu zahvaljujući čemu samostalno stoje. Idealne su u kombinaciji s dugim ili poludugim suknjama i haljinama. Kao takve, noge čine vizualno dužima, čvršćima i zategnutijima. Za takvu su funkciju idealne upravo ove – crne i poluprozirne.

Probali smo Bipine samostojeće čarape od 20 DENA koje su nas oduševile svojom trajnošću. Higijenski su prihvatljive upravo zato što nemaju dodira s preponama, odakle se mogu širiti bakterije.

Samostojeće čarape ne griju kao klasične hulahopke, pa je za zimske mjesece ipak bolje odabrati hulahopke s gaćicama. Nosite li kraću suknju ili uske hlače, odaberite hulahopke s gaćicama jer će vam se samostojeće čarape ocrtavati ispod odjeće.


Pročitajte više: Čarape u uredu ljeti?


Hulahopke

Vjerujemo da hulahopke birate iz estetskih i iz funkcionalnih razloga, pa je važno znati odabrati idealne za sebe. Postoje bazne boje u više nijansi te je potrebno poznavati razliku između boje kože, boje pudera, bež boje i tome slično. Mat hulahopke predviđene su za nošenje trapera i ravnih cipela, tvida te sjajne koje su idealne uz svilene haljine. Odaberete li nositi sjajne, kombinirajte ih s laganijim materijalima odjeće. Želite li postići naizgled tanje i skladnije noge, neka između hulahopki i cipela bude nekoliko nijansi razlike u boji.

Veličina

Pri odabiru hulahopki pažnja se mora usmjeriti i na veličinu. Odaberemo li premale, puno su veće šanse da će doći do pucanja na nožnim prstima ili gaćicama.

Postoje latinski (označene slovima) i arapski (označene slovima) sustavi veličina koji se odnose na odnos težine i visine:

  • XS (1) prikladan za žene visoke 160 cm i težine 55 kg
  • S (2) – do 170 cm i 70 kg
  • M (3) – do 175 cm i 75 kg
  • L (4) – do 185 cm i 85 kg

Sastav

Sastav hulahopki govori o zadržavanju početnog stanja i oblika. One sastavljene od likre i nakon pranja ostat će u izvrsnom stanju. Iako hulahopke sastavljene od akrila imaju dobru “izolaciju”, imaju i tendenciju stvaranja kuglica. Mikrofibra hulahopke čini elastičnima i čvrstima. Zbog ovog sastava one dobro zadržavaju toplinu i ugodne su za kožu.

Kod hulahopki je bitan način na koji ih kombinirate s ostalom odjećom. Nosite li na posao suknju, ako je kraća, bolje je obući tamnije hulahopke ili one s uzorcima i u bojama, a kada je duža, odaberite one boje kože pritom pazeći da odaberete idealne vašem tipu kože, obliku noge i tome slično. Crne hulahopke vizualno stanjuju noge te ih odaberite želite li postići taj efekt. Ove hulahopke od 20 DENA i prozirnije nijanse idealne su za poslovne suknje ili odijela. Sadrže likru što garantira veću trajnost, odnosno čuva naš budget.

Volite li malo otkačenije kombinacije, možete odabrati hulahopke u bojama i kombinirati ih s odjećom koju nosite na posao.


Pročitajte više: Mrežaste čarape u uredu – da ili veliko ne?


Neka mašta proradi, no zapamtite: naizgled lijepo može biti i udobno!

Foto: Bipa, Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -