Jutarnji rituali koje biste trebali izbjegavati!

Postoje ljudi koji imaju svoje jutarnje rituale te oni koji se jednostavno probude i krenu u dan. Bez obzira kojoj skupini pripadali, sigurno ponekad osjećate umor, bezvoljnost i pad energije, a dan još nije ni počeo. Možda se tajna takvim raspoloženjima krije u navikama koje imate, a koje biste trebali izbjegavati, posebice čim se probudite. Jutarnji rituali u nastavku posebno se ne preporučuju.

Povezano:

Ništa bez prve kave

Ako ste osoba koja često izgovara ovu rečenicu, možda biste mogli razmisliti o zdravijem početku dana. Naime, neka istraživanja pokazuju kako je za organizam šetno da prva jutarnja konzumacija bude kava ili cigareta. Dan se preporučuje započeti dan biljnim čajem, običnom vodom stolne temperature ili običnom vodom uz dodatak limuna ili naranče. Možda vam to trenutno djeluje nezamislivo, no dajte si priliku i isprobajte ovakav način buđenja barem tjedan dana. Sigurno smo da ćete ubrzo osjetiti razliku.

Kako ste zaspali?

Ukoliko ste večer prije utonili u san tako da vas je uspavao televizor, čitanje vijesti, pregled društvenih mreža ili svađa s ukućanima, to će se odraziti na vašoj energiji ujutro. Izuzetno je važan način na koji idete u krevet. Poznata poslovica kaže da se u krevet ne ide ljut i to s pravom. Kada na nemiran način započnete san, moguće da ćete i ružno sanjati ili se stalno buditi, što je dodatni razlog da ujutro budete bezvoljni. Ne morate imati velike rituale prije spavanja, dovoljno je zadnjih 30ak minuta provesti u tišini, miru, čitajući knjigu, razgovarajući s ukućanima i slično.

Iz kreveta u odijelo

Jutarnji rituali za mnoge ljude zapravo ne postoje. Jednostavno se probude, obave osobnu higijenu i krenu na posao. To samo po sebi nije loše, no velika je šansa da ćete nakon nekoliko mjeseci ili godina ovakvog buđenja osjećati umor, nezainteresiranost ili osjećaj gubitka vremena i prilika. Čak i ako niste jutarnji tip, odvojite nekoliko trenutaka prije nego krenete na posao i posvetite ih sebi. Pročitajte nekoliko stranica inspirativne knjige, poslušajte dragu pjesmu, napišite nešto u dnevnik misli i slično.

Neurednost

Znamo da jutarnja žurba ne ostavlja puno prostora za urednost. Često se dogodi da, ukoliko nešto padne na pod, tamo čeka do povratka s posla, zar ne? Ipak, upravo će vam navika urednosti i u žurbi donijeti osjećaj kontrole i mira. Tako ćete kada dođete s posla doći u uredan i čist prostor. To se odnosi i na pospremanje kreveta.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žensko vodstvo u državnim institucijama

Kako žene vode u državnim institucijama? Doznajte od njih samih

U državnim institucijama žene nisu često na visokim pozicijama, ali kad jesu, ističu se svojim specifičnim voditeljskim vještinama. U čemu se...
- Advertisment -