Kako odgajati dijete u budućeg poduzetnika ili poduzetnicu?

Jeste li se ikad našle u situaciji da Vas petogodišnjaci vuku za rukav da im kupite nešto baš-tu-hitno-odmah-i-sad!? Vi kao za peh niste stigle na bankomat, a i da jeste, ne može Vaš(a) ljubimac/ljubimica trošiti novac kao da raste na stablu… („Pa imaš kreditnu karticu!“).

Mnoge od nas našle su se često u dilemi popustiti djetetu ili ne? Ako smo i popustile, obećale smo si po tko zna koji puta „nikada više“ i da ćemo “pod hitno“ morati naći vremena da djetetu objasnimo da kreditna kartica ne znači da smo dobile jack pot i postale milijunašice (Da bar!).

Kako odgajati dijete u budućeg poduzetnika ili poduzetnicu?

Naša osobnost, sklonosti i crte ličnosti formiraju se vrlo rano, već oko 5. godine života, kada se već jasno može uočiti i prirođeni talent. To vrijeme emocionalnog i kognitivnog razvoja djeteta ne smije biti propušteno, jer kasnije može biti prekasno. Formativni razvoj djece predškolske dobi nipošto ne možemo prepustiti isključivo ustanovama sustava. Poznato je da roditelji i uža obitelj imaju najveći utjecaj na djecu. Mnogi bi roditelji htjeli preuzeti aktivniju ulogu u tom smislu, no ne znaju otkuda početi?

Ako i Vi imate malog znatiželjka ili znatiželjku koji bi stalno nešto, a htjeli biste ih pripremiti za stvarni život, onda imamo dobru vijest. Konačno je objavljena jedna knjiga upravo za Vas. Ona je praktični priručnik za mame, tate, bake, djedove, tete, ujne, sestrične i inu dobronamjernu rodbinu koja bi htjela da dijete nauči nešto korisno za život. Upravo ovo blagdansko vrijeme, kad se okupi cijela obitelj, je idealno da provedete svi zajedno i da, kroz igru, naučite dijete poduzetničkom razmišljanju.

Ovaj je priručnik podijeljen u nekoliko poglavlja koja Vam na lak i razumljiv način pomažu da klincu ili klincezi objasnite osnovne pojmove iz ekonomije – što je to upravljanje projektima, planiranje, financije, budžetiranje, nabava, marketing, prodaja, štednja i osiguranje. Igre su osmišljene s obzirom na razne prigode – Božić i Nova godina, rođendan, godišnja doba i slično, uz namjeru da dijete usvoji i neke temeljne humane i civilizacijske vrijednosti, kao što su socijalna osjetljivost i empatija, briga za potrebite i ekološka svijest, preuzimanje inicijative i odgovornosti za svoje odluke. U knjizi ćete pronaći i mnoge zanimljive prijedloge kako da dijete na kreativan i inovativan način zaradi novčiće i/ili uštedi u kućnom budžetu.

U knjizi ćete pronaći i mnoge zanimljive prijedloge kako da dijete na kreativan i inovativan način zaradi novčiće i/ili uštedi u kućnom budžetu.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Kako transformirati izazove u prilike doznajte na doručku u Samoboru

Nakon uspješne i do zadnjeg mjesta rasprodane Konferencije za poduzetnice u Samoboru, organiziramo prvi Networking breakfast Samobor. U romantičnom ambijentu hotela...