Martina Ferenčić nova je voditeljica marketinga RASCO-a

Jedan od najvećih proizvođača komunalne opreme u Europi, tvrtka Rasco iz Kalinovca, ima novu voditeljicu marketinga. Martina Ferenčić na ovu je poziciju došla iz Podravke, gdje je karijeru razvijala gotovo 17 godina. Osim poslovnog, iza nje je bogato akademsko iskustvo. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, pohađala je Poslovnu školu Bled, a trenutno je doktorandica na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Nova zaduženja i izazovi

Glavna zaduženja nove voditeljice marketinga bit će sukreiranje strategije poslovanja, upravljanje portfeljom proizvoda i marki kompanije te kreiranje i implementacija komunikacijske strategije. Pozamašan je ovo posao, s obzirom na to da RASCO proizvodi oko 70 proizvoda.

„Prelazak u visoko-tehnološku kompaniju i B2B marketing za mene predstavlja ne samo izazov, nego i izlazak iz zone komfora, no to je prostor gdje se raste i razvija, kao osoba i profesionalac,“ ističe Martina Ferenčić. Dolazak u potpuno drugačiju branšu možda će joj olakšati uspješnost RASCO-a, čijih 80 % prihoda ostvaruje izvoz proizvoda u 40 zemalja na 5 različitih kontinenata.

Ferenčić ima više od šesnaest godina iskustva u marketingu i rada s jakim međunarodnim brendovima u FMCG-u. Također, ima više od sedam godina iskustva u vođenju malih marketinških timova za različite brendove i više od četiri godine iskustva kao predavač ekonomije (vanjski suradnik). Autorica je nekolicine znanstveno-istraživačkih članaka i skupova.


Pročitajte više: Karijerni napredak: Više nije ključno specijalizirati se za određeno područje, sad se traže ljudi koji razmišljaju šire


Izvoze komunalna vozila diljem svijeta

RASCO je proizvođač opreme za održavanje prometne infrastrukture sa sjedištem u Kalinovcu kod Đurđevca. Ova hrvatska tvrtka među vodećima je na tržištu vozila poput ralica, čistača cesta, komunalnih kamiona itd. Tijekom 31 godine poslovanja uspjela se svrstati među najveće europske proizvođače profesionalne opreme za održavanje prometne infrastrukture. Na temelju vlastitih inovativnih razvojnih rješenja, sa sjedištem u Kalinovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji, RASCO grupa proizvodi sedamdesetak proizvoda, a zapošljava 450 ljudi.

Foto: Canva/PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -