Među 100 najuspješnijih europskih poduzetnica našla se i jedna Hrvatica

Žene pokreću manje startupova od muškaraca. Prema Europskom Startup Monitoru, manje od 15 posto europskih startupova je osnovano od strane žena.

Svega 15 posto europskih startupova pokreću žene

Stoga magazin Hundert u svom osmom izdanju želi ojačati njihov položaj te potaknuti žene da se odvaže pokrenuti svoje vlastite tvrtke. Jednako tako želi im omogućiti povezivanje s drugim pametnim i talentiranim ženama za potencijalne mogućnosti suradnje.

Berlinski startup projekt Hunder predstavlja priče 100 najinspirativnijih žena različitih dobnih skupina i stilova života iz 40 europskih zemalja, koje su podijelile svoje iskustvo o osnivanju poduzeća, kako bi ohrabrile i druge da pokrenu biznis te da se pridruže industriji u kojoj nedostaje žena.

Josipa Majić među 100 najuspješnijih europskih poduzetnica

Među njima je i hrvatska poduzetnica i inovatorica Josipa Majić. Josipa je osnivačica i CEO tvrtke ID Guardian sa sjedištem u Londonu, koja se bavi analiziranjem biometrijskih podataka i kreiranjem pametnih uređaja s biosenzorima. Ljudima i tvrtkama širom svijeta je tako omogućeno da se na vrlo jednostavan i praktičan način brinu o ljudskom zdravlju.

Josipu je Time Magazine proglasio jednom od 10 izumitelja najboljih i najinovativnijih proizvoda godine, a sudjelovala i na na plenarnom panelu Global Entreprenurship Summita u Nairobiju gdje je govorila o projektu Teddy the Guardian kojeg je osmislila zajedno s Anom Buricom.

ID Guardian je osnovala s 22. godine, a za Hundert je izjavila kako je njena odluka da postane poduzetnik vrlo nekonvencionalna, budući da je prva u obitelji koja je fakultetski obrazovana. Kako je sektor u kojem radi slabo razvijen i s ograničenim kapacitetima, trebala joj je velika motivacija da pobijedi sve prepreke.

I uspjela je. Sada je vlasnica tvrtke u koju imaju povjerenja i investitori i klijenti. I ono najvažnije – naučila je pažljivo birati svoje bitke, jer osnivanje tvrtke nije sprint, već maraton.

Foto: the-hundert.pr.co

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...