Je li došlo vrijeme za prvu tajnu agenticu 007?

James Bond bio je godinama pojam za profinjenog muškarca koji je spreman u svakom trenutku spasiti svijet i vrlo lako odvesti bilo koju ženu u krevet. No, budući da ovaj serijal o tajnom agentu ima iza sebe 24 uspješna filma, morali su raditi na nekim promjenama kako bi zadržali gledatelje. Tako su mijenjali neprijatelje, načine borbe s njima, pa i same glavne glumce.

Osim toga, u posljednjem 24. filmu „Spectre“ po prvi je puta „Bondovu djevojku“ igrala glumica starija od prosječne dobi prethodnih djevojaka (28,6 godina). Monica Bellucci je u 50. godini odigrala lik „Bondove djevojke“, ili „Bondove žene“, kako je sama nazvala svoj lik.

Je li došlo vrijeme za prvu tajnu agenticu 007?

No, žene u serijalu su i dalje daleko od ravnopravnosti – prikazuje ih se polugolima i sve su uvijek manekenske građe. Postavlja se pitanje je li došlo vrijeme za ravnopravnost te da ulogu tajnog agenta konačno dobije ženska osoba koja će se boriti protiv svjetskih negativaca? Jer Bond ne predstavlja ime, već titulu koja se prenosi s agenta na agenta.

Postoji velika šansa da sljedeći film dobije upravo ženskog agenta. Naime, u utrci za sljedećeg agenta su uz  DJ-a i glumca Idrisa Elba, glumca iz serije Noćni menadžer Toma Hiddlestona te zvijezde serije Domovina Damiana Lewisa i glumica Gillian Anderson koja je javnosti poznata po ulozi Dane Scully u kultnoj znanstveno-fantastičnoj seriji “Dosjei X“.

Budući da je Anderson na Twitteru objavila poster za 25. Bondov film uz naziv „Ja sam Bond. Jane Bond“ te hashtag #NextBond, nagađa se kako će upravo ona dobiti tu ulogu i zamijeniti Daniela Craiga. A dobila je i veliku podršku na društvenim mrežama.

Iako su kladionice prošli tjedan obustavile klađenje na Toma Hiddlestona nakon iznimnog interesa javnosti, sada su korisnici društvenih mreža na strani Anderson.

Što vi kažete? Je li došlo vrijeme za Jane Bond?

Foto: @GillianA/Twitter

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vlasnica Euronautic

Kako je Katarina 107 smjena gostiju pretvorila u sasvim običan radni...

U tvrtku je došla kao recepcionarka, a sada je vlasnica i direktorica. Možda zvuči nevjerojatno, no to je karijerni put Katarine...