Milenijska generacija energetskim pićima uspijeva održati ludi ritam roditeljstva i posla

Balansiranje svakodnevnih poslovnih i privatnih obaveza zahtjeva dobru organizaciju, ali i dovoljno vremena. Ovo drugo je u većini slučajeva problem. Ponekad imamo toliko obaveza da bi najradije iskoristili i onih 8 sati koje potrošimo na spavanje. Naročito zaposleni roditelji.

Upravo to često i činimo. A kako bi izdržali svakodnevni užurbani ritam roditeljstva, kućanskih obaveza i posla i uspjeli „preživjeti“ s 3-4 sata sna, milenijska generacija se okreće energetskim pićima.

Energetska pića za ekstremni sport zvan život

Istraživanje kompanije Mintel koje je prenio portal BeverageDaily.com pokazalo je da se sve više zaposlenih roditelja popularno zvane milenijske generacije okreće energetskim pićima kako bi mogli izdržati današnji užurbani ritam života.

Energetska pića se često povezuju s noćnim životom ili sportom te je marketing kompanija koje proizvode i prodaju energetska pića usmjeren na skupine ljudi koji se bave tim aktivnostima. No, ovo je istraživanje pokazalo da postoji i neiskorišten dio tržišta na koje bi se taj marketing trebao usmjeriti, a to je upravo milenijska generacija roditelja koji sve češće traže načine kako se nositi s prevelikim brojem obaveza.

Tako je 29 % starije milenijske generacije (27-37 godina) izjavilo da pije energetska pića, za razliku od 16 % generacije od 18-26 godina koja je izjavila isto.

„Postotak mlađe milenijske generacije koja konzumira energetska pića je još isti kao kod starije milenijske generacije… Razlika je u obujmu konzumacije. Starija generacija će vjerojatnije povećati konzumaciju, dok će kod mlađe milenijske generacije ona opadati“, izjavila je Elizabeth Sisel, analitičarka kompanije Mintel za BeverageDaily.com.

Naravno, velik dio ispitanika koji su sudjelovali u ovom istraživanju su žene, budući da one još uvijek vode glavnu ulogu kada je riječ o skrbi za djecu i vođenju kućanstva. No, to ne znači da i tate nisu pod jednakim pritiskom i to naročito oni koji nastoje postići ravnopravnost u tim poslovima.

Još jedna stvar koju je istraživanje pokazalo je da se sve više zaposlenih roditelja okreće prirodnim alternativama običnih energetskih pića. Naravno, taj postotak za sada nije ništa veći od konzumacije običnih energetskih pića, ali istraživači smatraju da će roditeljstvo i godine kod milenijske generacije pobuditi sve veće zanimanje za prirodnim energentskim pićima, ali i da ih negativnost oko sastojaka i učinka energetskih pića previše ne brine.

„Potrošači percipiraju prirodno kao zdravije, što je vjerojatno i razlog za povećanu konzumaciju prirodnih energetskih pića, a ne zabrinutost oko sigurnosti konzumacije. Kako milenijska generacija stari, njihov interes za zdravijim proizvodima će se povećati. Osnivanje obitelji će ih također potaknuti prema zdravijim proizvodima kako bi postavili dobar primjer svojoj djeci“, rekla je Sisel.

Kako se vi nosite s ludim ritmom roditeljstva i posla? Konzumirate li energetska pića ili se radije držite dobre stare kave? Ili možda imate neku drugu tajnu koju želite podijeliti?

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više