Trebate li pokrenuti zajednički posao sa supružnikom?

Kada pokrećete zajednički posao s partnerom imate priliku okušati se u zanimljivom i dinamičnom svijetu poslovnog partnerstva. No, važno je pripazite jer takvo što nije za svakoga. Imajte na umu kako morate biti vrlo disciplinirani i sposobni odvojiti poslovno od privatnog. Na drugim je poslovima to mnogo lakše, no kada s istom osobom i živite i radite to može postati teško. Može vam se dogoditi da poslovne probleme ponesete kući ili da pak obiteljske nesuglasice ugroze poslovanje. Pokretanje zajedničkog posla može ojačati vašu vezu, ali može ju i ugroziti.

Planirate li se upustiti u poslovnu avanturu dobro razmotrite sve vaše međusobne razlike koje bi potencijalno mogle naštetiti poslu.

Razgovarajte o svojoj viziji posla

Kada se odlučite upustiti u zajednički posao bitno je odrediti koji su vam ciljevi i što želite postići. Kako bi vaš posao bio uspješan i vaša bliskost ne bi bila narušena, bitno je da s partnerom dijelite istu ideju i viziju u kojem smjeru vaš posao treba ići. Zajednička vizija omogućit će vam da radite i živite zajedno bez konflikata.

Povezano: Pokrenuli ste obiteljski biznis ili radite u njemu? Ovo su najvažniji pravni i društveni detalji na koje morate pripaziti

Donesite odluku o balansu poslovnog i privatnog

Neka se vaš posao uklopi u vaš privatni život. To je luksuz koji si možete dozvoliti kada sami pokrećete posao. Unatoč stresu i obvezama, svoju vezu ili brak uvijek pokušajte staviti na prvo mjesto. Nakon posla odvojite vrijeme za sebe u kojem neće biti razgovora o poslovnim problemima i planovima.

Razvijte strategiju

Kako bi neka poslovna ideja bila uspješna potrebno je znati što od posla želimo. Odredite primjerice tko vam je ciljana publika, koliki vam je budžet za oglašavanje ili trebate li kupiti opremu. Prvi korak treba biti stvaranje strategije koja krije sve detalje vaše poslovne ideje, vaša očekivanja i ciljeve.

zajednički posao

Razgovarajte o novcu

Ako želite da vaš posao bude primarni izvor prihoda i vama i partneru, nužno je znati koliko vam je novca potrebno u određenom vremenskom razdoblju kako biste postigli željeno. Prije svega sagledajte svoje osobne financije kako biste znali u kakvoj se situaciji nalazite. Bitno je znati koliki su vam trenutni izdaci i prihodi kako biste potpuno spremni mogli ući u pokretanje posla.

Povezano: Nina Družinić nakon rođenja djeteta sa suprugom izgradila uspješnu tvrtku za samoposlužne aparate za tople napitke

Budite spremni na donošenje teških odluka

Uz veliki uspjeh dolazi i velika odgovornost. Kako bi vaš posao rastao i razvijao se morate biti spremni donositi teške odluke zajedno s partnerom. Važno je da ne budete jedina osoba koja preuzima kontrolu i donosi odluke, nego da zajednički pronalazite rješenja. Kada donosite poslovne odluke pokušajte ne biti previše emotivni i zaboravite nakratko na privatni život.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -