MBA Croatia predavanje “Diskusija ekonomskih programa SDP-a i HDZ-a”

Pozivamo Vas na predavanje i raspravu koje će održati Vedrana Pribičević i Milan Deskar-Škrbić – makroekonomski stručnjaci. Diskusija na temu “Ekonomskih programa SDP-a i HDZ-a” održat će se 04. studenog 2015. s početkom u 18 sati (okupljanje počinje 10 minuta ranije) u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb).

Svega 4 dana prije parlamentarnih izbora u RH ovi makroekonomski stručnjaci diskutirat će ekonomski program SDP-a i HDZ-a te odgovoriti na pitanja poput:

  • Sadrže li politički programi stranaka u Hrvatskoj ostvarive ciljeve ili je riječ o čistom populizmu?
  • Baziraju li se glavne premise programa na znanstveno utemeljenim konceptima ili je riječ o ekonomskom šarlatanstvu?
  • Čemu služe izborni programi u naprednim demokracijama, a čemu u Hrvatskoj?

Ekonomski program dvije najveće stranke u Hrvatskoj

Cilj predavanja je objasniti temeljne pristupe u kreiranju ekonomskih programa te na primjerima iz prakse pokazati kako bi trebao izgledati kvalitetan ekonomski program. Na temelju tako postavljenih kriterija sljedeći je cilj pokazati da niti jedan od predstavljenih ekonomskih programa političkih stranaka nije u skladu s definicijom (kvalitetnog) ekonomskog programa.

U posljednjem dijelu predavanja predstavit će se i alternativni pristup kreiranju ekonomskih programa temeljen na pristupu tzv. growth diagnostics.

O predavačima:

Vedrana Pribičević predavačica je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, gdje predaje Osnove ekonomije, Mikroekonomiju, Makroekonomiju te bihevioralnu ekonomiju. Trentuno je doktorand na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, s temom iz ekonomske kompleksnosti i ekonofizike. Sudjelovala je u znanstvenim projektima financiranim od strane HUP i HUB-a, a njeno javno djelovanje svodi se na bespoštednu objektivnu kritiku hrvatskih političara i njihovih “eksperimenata” s hrvatskom ekonomijom.

Milan Deskar-Škrbić magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje trenutačno pohađa doktorski studij iz područja makroekonomije. Karijeru je započeo kao konzultant i analitičar u poduzeću Arhivanalitika gdje je sudjelovao na različitim projektima za Hrvatsku udrugu banaka i Hrvatsku udrugu poslodavaca. Karijeru je nastavio kao makroekonomski analitičar u jednoj od vodećih poslovnih banaka gdje je zadužen za izradu makroekonomskih analiza zemalja Jugoistočne Europe. Do sada je objavio desetak znanstvenih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima, a nekoliko je godina sudjelovao u izvođenju nastave na Katedri za financije i Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Organizator ovog predavanja je MBA Croatia, a glavni sponzor Kongresni centar FORUM Zagreb. Članovima udruge ulaz je besplatan, dok je za ostale cijena ulaznica 50,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti putem Entrio sustava.

Članice Women in Adria imaju pravo na 50 posto popusta na cijenu ulaznice, a za ostvarenje popusta potrebno se javiti gosp. Nikoli Jelići na e-mail adresu: [email protected].

Izvor i foto: MBA Croatia

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više