Znanstvenica će na besplatnom predavanju objasniti kolika je moć promjene životnog stila na naše zdravlje

Zainteresirane za svoje zdravlje razveselit će saznati da ih uskoro očekuje besplatno predavanje na temu utjecaja različitih životnih navika na GlycanAge. Predavanje pod nazivom ‘Moć promjene životnog stila’ održat će dr. sc. Marina Martinić Kavur, znanstvenica iz GlycanAge tima. Martina će odgovoriti na pitanje koje se najčešće postavlja nakon dobivanja rezultata – kako mogu poboljšati svoje zdravlje?

Mladolikost tijela ovisi o životnim navikama

Zaista, biološka dob koju svi imamo, a GlycanAge test mjeri, promjenjiva je i ovisi o životnim navikama. Često se ljudi iznenade kad saznaju u kakvom im je stanju tijelo, no posljedice pušenja, ispijanja nezdravih pića i nepravilna prehrana ostavljaju trag. No, bez brige, uz malo truda biološka dob se može smanjiti, tijelo pomladiti – a doktorica Martinić Kavur otkriti će kako.

„Za razliku od genskih markera za praćenje zdravlja i starenja osobe, glikani su vrlo osjetljivi na utjecaje iz okoliša i mogu se promijeniti. U posljednjih nekoliko godina, naš je tim vrijedno radio na pronalaženju odgovora kako poboljšati GlycanAge različitim promjenama životnog stila poput načina vježbanja, kontroliranjem tjelesne težine i promjenom prehrane,“ tvrde iz GlycanAgea.

Predavanje će se održati 31.1. u 18h putem ZOOM platforme i bit će na engleskom jeziku. Webinaru se pridružiti možete na linku, uz Meeting ID: 846 1022 8858 i Passcode: 675843


Pročitajte više: GlycanAge će utvrditi biološku dob vašeg organizma, ispitali smo kako!


Što je to GlycanAge?

GlycanAge je test koji mjeri biološku dob osobe, a pokazao se revolucionarnim u svijetu zdravlja i zdravog života. U GlycanAgeu ističu koliko je važno razlikovati svoju kronološku od biološke dobi. Kronološka se mjeri od datuma rođenja i to je nepromjenjiv broj. Biološka dob, s druge strane, mjeri stupanj starosti tijela i u potpunosti ovisi o životnim navikama.

Sigurno ste primijetili da dvije osobe istih godina mogu izgledati potpuno različito. Jedna izgleda mladenački, a druga je u potpunosti postarana. Razlika je upravo u biološkoj dobi, gdje prvoj osobi tjelovježba, zdrava prehrana i kvalitetan san omogućuju da joj biološka dob bude mnogo manja od kronološke. Tako osoba od 40 godina može imati vitalnost dvadesetogodišnje. A kako se mjeri biološka dob?


Pročitajte više: Tijela ovih žena su dvostruko mlađa od njihovih godina, u čemu tajna?


GlycanAge je razvio sustav koji mjeri stupanj starosti tijela. Ovisi o razini glikana – složenih ugljikohidrata koji su uključeni u gotovo sve tjelesne procese. Brzina starenja ovisi u jednoj mjeri o vašem DNA, a drugim dijelom o životnom stilu koji se odražava upravo u glikanima. Na predavanju saznajte više o odnosu životnih navika i udjela glikana u vašem organizmu.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u sportu

Dolazi naša prva Konferencija za žene u sportu – Upoznajte govornice

Sport je još jedna industrija u kojoj dominiraju muškarci, a o temi potplaćenosti sportašica mnogo se priča. Sportašice i ženska sportska...
- Advertisment -