Loyalty sustav mojCENT-računi kojima se napokon možemo veseliti

U današnje vrijeme kada se marketinške aktivnosti većinom provode online i iskorištava se svaki prostor na webu i društvenim mrežama, teško je zamisliti da se u offline svijetu može napraviti kampanja jednaka onoj u virtualnom. Tvrtka 1 Klik informatička rješenja je upravo u teško zamislivom vidjela izazov i osmislila „novi Google Adwords u offline svijetu“, inovativan loyalty sustav mojCENT koji je preuzeo ono najbolje iz marketinga i spojio u jedinstveni sustav poticanja kupnje, nagrađivanje vjernosti kupaca i oglašavanja. Ništa od toga ne bi bilo toliko inovativno da se to ne odvija na računu kojeg svi mi svakodnevno dobivamo, a koji je neiskorišten kanal za reklamiranje.

mojCENT sustav dostupan marketingu malih

Svi veliki trgovački lanci odavno su spoznali kako je nagrađivanje lojalnosti kupaca od ključnog značaja za privlačenje novih klijenata i zadržavanje onih starih koji se redovno vraćaju. Prednosti sistema nagrađivanja kupaca, postala su svjesna mala i srednje velika prodajna mjesta koja si ne mogu priuštiti vlastiti razvoj programske opreme i rješenja za ovakav sustav. mojCENT sustav je sa tri paketa cjenovno dostupan i najmanjim poslovnim subjektima koji žele provoditi marketinške kampanje koje su na razini onih najvećih. Osim što je prilagođen cijenom, on ne zahtjeva novi hardware i software već koristi postojeću infrastrukturu bez dodatnih skupih investicija. Upravo u tome je čar ovog sustava što je tehnološki napredna usluga napravljena vrlo jednostavno, a ostavlja mnogo prostora za daljnji razvoj pa je sljedeći korak  verzija prilagođena smartphone-u.

„Inovativan koncept mojCENT zasnovan je sa svrhom da svim malim i srednje velikim trgovcima omogućava izvođenje učinkovitih kampanja obavještavanja i nagrađivanja lojalnosti kupaca kao što su reklame, kuponi, povrat iznosa, povezivanje sa internetom, nagradne igre itd. Zbog inovativnog pristupa rješenje je cjenovno dostupno i ugostiteljima i ostalim uslužnim djelatnostima kojima su trenutno takva rješenja financijski nedostupna”, objašnjava Rusmir Agić, direktor i voditelj projekta.

mojCENT_Rusmir_Agić

Spoj loyality programa i online oglašavanja

mojCENT je napredna marketinška platforma koja je preuzela najbolje od POS marketinga, loyalty programa, bonus cards i sustava za online oglašavanje, i to sve na računu. Korisnici ovog sustava imajuoglasni prostor na kojem sami kreiraju sadržaj koji dolazi do potrošačke publike zainteresirane za  njihove proizvode i usluge jer im direktno daju oglas u ruke. Taj isti račun kupac je dužan zadržati uz sebe čak i nakon što ode od trgovca i zato je on savršeno mjesto za reklamiranje.

Inovacija u oglašavanju na računima

Računi postaju personalizirani i na licu mjestu targetiraju svoju publiku ovisno o njezinim potrebama, vremenu i lokaciji kupnje. Nikada nisu identični i prilagođavaju se isključivo kupcu. Na ovaj način računi napokon postaju poželjni i kod kupaca koji ne zaziru od njih. mojCENT je jedinstveni sustav kontekstualnog oglašavanja na računu koji mijenja potrošačke navike. Privlači pogled i prikazuje uvijek zanimljive informacije. Umjesto pregledavanja računa, od sada će ga kupci početi i čitati. Na njemu mogu uvijek biti vidljive aktualne vijesti, najave kulturnih i sportskihdogađajia, ali i lokalna ponuda, ovisno o tome koju kampanju trgovac pokrene.

Spoj offline i online svijeta

Dodavanje jednostavnog QR koda na računu pruža neograničene mogućnosti. Dodatne informacije o uslugama, sudjelovanje u nagradnim igrama, multimedijalne prezentacije su samo neke od mogućnosti koje se mogu koristiti.

Lokalno oglašavanje

Neposredno nakon propisanog dijela računa, nalazi se dio predviđen za oglase koje korisnici sami kreiraju. Oglas može biti grafički ili tekstualan. Jednostavnim postavljanjem parametara, može se odrediti da se pojavljuju u samo određenim uvjetima. Na taj način se ciljano oglašavaju vlastiti proizvodi i usluge, ovisno o potrošenom iznosu, vremenu ili određenom artiklu koji se nalazi na računu.

Globalno (cross-selling) oglašavanje

mojCENT ima naprednu mogućnost da vlasnik sustava kreira oglas korisnika i distribuira ga preko poslovnih subjekata uključenih u sustav. Oglas će se distribuirati ovisno o lokaciji korisnika i djelatnostima drugih uključenih u mojCENT sustav.

POS marketing

Point of sale marketing je osmišljen na način da potakne kupce na neku akciju prilikom plaćanja računa kad su već pri kraju sa samom kupnjom. Uglavnom se radi o dodatnim displejima koji privlače njihovu pažnju raznim popustima i drugim tipovima posebnih ponuda.

Nagrađivanje vjernosti kupaca

Loyalty kartice, nagradni bodovi i prava na popust su samo neki od oblika nagrađivanja vjernosti kupaca. Prilikom kupnje, kupac predoči karticu, prodavač ju očita i ostvaruje se povoljnija kupnja ili bodovi. Osim što loyalty program drži kupce bliže sebi i smanjuje troškove oglašavanja, on omogućuje analizu kupovnih navika potrošača.

Informiranje kupaca

mojCENT sustav pruža mogućnost informiranja kupaca koja je limitirana jedino maštom. Može se koristiti za kratke novosti, najave, viceve dana, misao dana,horoskope ili ostale sadržaje koji izgled računa može dodatno istaknuti.

Kuponi

Kuponi su postali odličan marketinški alat koji istovremeno nagrađuju i motiviraju kupce da se vrate te pridonose povećanju prodaje. mojCENT  upravo i to omogućava na samom računu, a sadržaj kupona je ograničen jedino maštom korisnika sustava.

Upravljanje kampanjama

Poput pravih marketinških stručnjaka, svaki korisnik direktno upravlja kampanjama. Aplikacija sustava omogućava kreiranje novih, te pregledavanje i uređivanje postojećih kampanja. Moguće je uključivati i isključivati globalne oglase ako oni nisu u skladu sa poslovnim standardima. Korisnik uvijek u potpunosti ima nadzor nad sadržajem i nad njegovim prikazivanjem na računima.

mojCENT sustva je prevenstveno namijenjen povećanju prodaje i održavanju zadovoljstva kupaca od kojih se očekuje da će se vraćati na prodajno mjesto. “Možemo očekivati da će prodajna mjesta uz pomoć našeg programskog alata mojCENT uspjeti povećati prodaju, a prije svega da će povećati zadovoljstvo kupaca koji će im se potom vraćati”, zaključio je Agić.

Informacije dostupne:

Rusmir Agić

Direktor i voditelj projekta

+385915099539

[email protected]

Prethodni članakRazvod zbog dugog putovanja na posao
Sljedeći članakNokti od 9 do 5

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...