Newsletteri najvažniji za biznis!

Newsletteri odnosno direct mailing su bili tema prošlog tjedna u okviru naše marketing akademije za male poduzetnike s Miom Žilavec.

Akademija funkcionira na način da Mia petkom ujutro objavi članak na određenu temu iz marketinga i onda tijekom tjedna diskutiramo preko naše Facebook stranice, a najviše unutar naše LinkedIn grupe.

Newsletteri daju bolje rezultate od društvenih mreža

I dok se svi mi mučimo brojeći svaki novi Facebook like, retweet na Twitteru, stučnjak za e-mail marketing Derek Halpern tvrdi da newsletteri odnosno email marketing daju puno bolje rezultate od društvenih mreža ukoliko nam je cilj kupce privući na našu web stranicu?!  “Iako svi primamo veliki broj mailova dnevno, broj tweetova na Twitteru i postova na Facebook-u je još uvijek puno veći” kaže on. I samoj mi je to sad savršeno jasno jer znam kolika je posjećenost naše web stranice na dan kad ide newsletter….

Dvije važne stvari koje su proizašle iz naše diskusije unutar marketing akademije su kako izgraditi newsletter bazu i koju količinu podataka tražiti prilikom prijave na newsletter.

Kako izgraditi i održavati newsletter bazu

Najbolja newsletter baza je ona na koju vam se pretplatnici sami prijavljuju. Sve ostalo je u najmanju ruku neetično ako ne i nezakonito.

Derek Halpern tvrdi da je najefikasniji način za povećanje broja pretplatnika na vaš newsletter da vaša web stranica ima mogućnost prijave na što više mjesta: na vrhu, u sredini, na dnu, nakon svakog posta, na “O nama” stranici…Osim što se na vašoj stranici mora nalaziti kvalitetan sadržaj o kojem budući pretpatnik želi biti obaviješten, dodatni poticaj da se prijavi će biti ako u zamjenu za prijavu dobije nešto besplatno. Najbolje je kad mu to pomogne riješiti njegov problem a to su upravo one stvari koje su najčitanije na vašoj web stranici. Dajte im dodatnu pomoć iz tog područja u obliku e-knjige ili svog istraživanja.

Nakon što teškom mukom dođete do pretplatnika, nikako nemojte upropastiti taj odnos davanjem ili prodajom mail adresa trećim stranama jer je to nezakonito.

Koje podatke tražiti prilikom prijave na newsletter?

Nedavno sam se prijavljivala na newsletter gdje mi je trebalo duboko razmišljanje o svim podacima koje su oni tražili. Imati detaljne podatke o svojim kupcima je izvrsno samo što sam ja na primjer skoro odustala od prijave na taj newsletter. Mia Žilavec savjetuje balans: “Količina podataka koje možemo tražiti ovisi primarno o atraktivnosti onoga što nudimo ‘u zamjenu’ za te podatke”.

Foto: soshable.com

Prethodni članakKako preživjeti razvod braka?
Sljedeći članakModeran životopis

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više