„Ti mene nosiš“ najbolji strani igrani film na United International Film Festivalu u New Yorku

Dugometražni igrani film „Ti mene nosiš“, autorice Ivone Juka i producentice Anite Juka osvojio je nagradu za najbolji strani igrani film na United International Film festivalu u New Yorku.

Film „Ti mene nosiš“ – najbolje hrvatsko filmsko ostvarenje u 2015. godini

„Ti mene nosiš“ prikazan je na više od 20 međunarodnih filmskih festivala, a ovjenčan  je sada sa ukupno 10 nagrada, od kojih se posebno ističu dva Grand Prixa za najbolji film, kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom kojima se pridružila i nagrada sa United International Film Festivala u New York Cityju za najbolji strani igrani film.

Ovom nagradom „Ti mene nosiš“ dobio je još jednu potvrdu kao najbolje hrvatsko filmsko ostvarenje u 2015. godini.

U filmu glume najveće zvijezde iz regije poput Lane Barić, Vojislava Brajovića, Nataše Janjić, Helene Beljan, i brojnih drugih, a nastao je u produkciji produkcijske kuće 4film.

„Ti mene nosiš“ nominiran je za Najbolji europski film koju dodjeljuje prestižna Europska filmska akademija, a našao se i u utrci za Oscara za najbolji strani film, kojeg dodjeljuje Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Odbor Nagrade Vladimir Nazor za najbolje umjetničko ostvarenje u Republici Hrvatskoj za 2015. godinu na području filma godišnju nagradu dodjelio je Ivoni Juka za scenarij i režiju filma „Ti mene nosiš“.

Kvalitetu i uspjeh filma zamijetio i Netflix te je tako „Ti mene nosiš“ postao prvi film ne samo iz Hrvatske, već iz cijele regije, koji se našao u ponudi najpoznatije filmske platforme.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više