Nositi trenirku na posao? Zašto ne!

Ponekad se čini da je za posao važniji izgled, nego koliko smo dobri u onome što radimo. Dobivamo savjete kako se obući na razgovor za posao, kako se poslovno odijevati, pa čak i za poslovne večere.

No, je li to zaista važno? Važno je – jer govor tijela čini gotovo 70 posto komunikacije, a odjećom stvaramo prvi dojam. Međutim, odijevanje na poslu ovisi o kompaniji i vrsti radnog mjesta pa tako dress code varira od skroz opuštenog do strogo konzervativnog. Ležeran kodeks odijevanja omogućava zaposlenicima da se osjećaju opuštenije i isprobavaju nove kombinacije.

Možemo li nositi trenirku na posao?

Iako se trenirke često spominju u kategoriji odjeće koju nije primjereno nositi na posao, danas su se stvari promijenile. I dok su je u prošlosti ljudi nosili samo kod kuće i kod bavljenja sportom, danas se ovaj ležeran stil može kombinirati i za posao – u tvrtkama koje imaju ležeran kodeks odijevanja.

Stoga vam donosimo primjere kako možete odjenuti trenirku za rad u uredu.

nositi trenirku na posao
Sukilynn Photography

U ormaru je dobro imati trenirku u crnoj boji. Možete je kombinirati s ležernim i svečanijim elementima. Ukoliko se odlučite na jednostavnu vestu uz ovu trenirku, podignite kombinaciju cipelama na petu te nakitom.

 

nositi trenirku na posao

Trenirku s printom možete nadopuniti sitnim detaljima, ali pripazite da to zaista bude minimalistički, budući da ste već printom privukli pažnju.

 

nositi trenirku na posao

Odlučite li se za tamnu trenirku (crnu ili sivu), možete eksperimentirati i s različitim bojama cipela, kao i košulje kako biste podigli kombinaciju. Također, naglasite cijelu kombinaciju nakitom.

Dakle, ako vaše radno mjesto ima ležeran način odijevanja, obucite trenirku. Zato što možete. A i zato što izgleda odlično.

Foto: www.memorandum.com

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više