Nova kolekcija frizura Dessange za proljeće/ljeto 2017. – Women of the 7th Art

Više od 50 godina, frizerska kuća Dessange brine za izgled kose najvećih zvijezda crvenog tepiha Filmskog festivala u Cannesu.

Inspiriran upravo ovom dugogodišnjom  ljubavlju sa sedmom umjetnošću, Dessange stvara novu kolekciju frizura za proljeće/ljeto 2017. gdje glavnu ulogu ima svakodnevna žena i njezin svakodnevni preobražaj.

Za svakodnevnu ženu

Jasno vidljiva inspiracija 70-tih i 80-tih godina,  Dessange odaje čast 7. svjetskoj umjetnosti i kultnim frizurama.  Glamour i filmski sjaj nudi bezbroj „chic“ ideja za stvaranje modernih i nosivih frizura. Bezvremenski i moderan izgled kose je ono što žene oduvijek žele.

Ove sezone Dessange nudi rješenja gdje kod jedne dužine kose možemo nositi tri staylinga frizura ovisno o prigodi.  Svakodnevna žena je poput glumice na filmskom platnu, često se transformira, mora se svojim staylingom i frizurom istaknuti kroz razne životne situacije i izazove.

kolekcija frizura za proljeće/ljeto

Jedinstvenim tehnikama šišanja Dessange, svaka frizura dobiva bezvremensku vrijednost i čini ženu modernom i ženstvenom.  Naglasak je i na boji kao vrlo važnom modnom dodatku svake frizure. Tehnike pramenovanja  balayage marke Dessange  i sunlight pramenovi  (suncem okupana kosa) još uvijek dominiraju no sve više i više koloristi se igraju tonovima i dubinom te zaokružuju cijelu priču u jedinstven modni dodatak.

Favorit i dalje duga kosa

Duga kosa već duži niz godina favorit je mladih žena.  Više ili manje valovito stilizirana kosa samo je pitanje ukusa ili prigode. Lijepo stililizirana kosa, boja ili koja od tehnika pramenovanja pravi je modni dodatak njegovanoj kosi. Dessange uvijek daje prednost prirodnom, sofisticiranom izgledu dok glamuru daje posebnu pažnju.

Volumen je ono što se nosi i što kosu čini ženstvenom i vrijednom pažnje.  BALAYAGE I SUNLIGHT PRAMENOVI rezervirani su isključivo za dugu kosu. Vječno popularne tehnike posvijetljivanja  kose jer naglašavaju liniju frizure te daju vrlo prirodan i svjež izgled kose. Sunlight pramenovi su na izgled kao suncem osvijetljeni, ne mijenjaju puno prirodan ton kose.

Balayage je tehnika posvijetljivanja kose od koje su nastale sve ostale tehnike posvijetljivanja kose, pramenovanja. Dessange je ovu tehniku posvjetljivanja kose razvio 80-tih godina kada je cijeli svijet koristio „kapu“ za pramenove. Dessange stvara novu tehniku koja osvaja svijet struke i svijet mode. Postaje MUST HAVE svake žene!

kolekcija frizura za proljeće/ljeto

Sunlight pramenovi su nježnija verzija tehnike izrade pramenova balayage za koju je potrebno veliko znanje i iskustvo u izradi izvorne tehnike Dessange balayage kao osnove svega. Koloristi kuće Dessange tehniku posvjetljivanja kose balayage rade na češalj i na kist, bez zamotavanja kose u foliju, dakle na otvoreno. Dok se sunlight pramenovi rade samo na kist ili čak samo rukom, prateći liniju šišanja kako bi se naglasila frizura.

Velika prednost balayage i sunlight pramenova je ta što se mogu raditi svakih 3-6 mjeseca ovisno o željenom efektu. Da bi kosa ostala lijepa i sjajna, naša preporuka je osvježiti kosu preljevima ili Natural Pigma šamponima koje možete koristiti i kod kuće, do slijedećeg termina posvijetljivanja kose.

Bezvremenski bob

Bezvremenski bob je još jedna frizura koja je vječna i vrlo rado nošena dužina kose. Dessange ove sezone nudi malo drugačiju verziju boba, slojevito ošišana sa nježno vidljivim prijelazima.  Igrajući se kosom i stilizirajući ju samo prstima postiže se ljetna verzija lepršavosti kose, oblikujući pramen po pramen, podsjećat će na „beach waves“. Na istu dužinu kose Dessange nudi volumen kao neizostavan element koji podsjeća na moderne staylinge 70-tih godina.

Inspiracija legendarne glumice toga doba Farah Fawcett najbolji je primjer ženstvenosti i elegancije ovog stila frizure. Slojeviti vrhovi kose stiliziraju se od lica kako bi se postigao što veći volumne.

Naravno, nezaobilazna je boja kose a „MUST HAVE“ je naravno poznati Dessange California highlights koji će naglasiti šišanje i frizuru. California highlight je Dessange tehnika posvijetljivanja kose slična balayage-u no ovom tehnikom se postiže još svijetli ton kose dok korijen kose ostaje u prirodnom tonu. Ova tehnika posvijetljivanja radi se na kist, bez zatvaranja kose u foliju (na zrak).

kolekcija frizura za proljeće/ljeto

Razlika između balayage i California highlights je u tome što se uzima veća površina kose, pramena i na taj način dobivamo efekt prirodne boje kose. Ovu tehniku posvijetljivanja kose potrebno je obnavljati svakih 2 mjeseca a između tretmana osvježivati sa Natural Pigma šamponima kako bi kosa ostala sjajna i prirodnog izgleda.

Prednost svake Dessange tehnike posvijetljivanja kose je  u tome što se kosa nikada ne zatvara u folije, reagira na zraku, dolazi do minimalnog tretiranja kose, kosa ne gubi elastičnost i zadržava prirodan sjaj.

I kratka kosa je IN

U svakoj kolekciji Dessange, dječački kratka kosa uvijek ima svoje posebno mjesto jer jednostavno ne može pobjeći od svojih stvaralačkih korijena. Svake sezone ovo šišanje se modernizira i prilagođava modernoj ženi. Kratka kosa je IN, ona je zanimljiva, buntovna i vrlo lako se transformira.

Nosi se mekano zaglađena za nježniji izgled, buntovna jednostavno prstima oblikovana, inspirirana punk izgledom. Volumen kose je naglašen, stilizirana u jednu stranu kako bi omekšala buntovni efekt. Za glamurozan izgled kratke kose Dessange je našao inspiraciju u 80-tim godinama, večernja frizura izgleda mokre kose jako je „chic“.

kolekcija frizura za proljeće/ljeto

Ovaj sofisticiran izgled plijenit će pažnju zbog svog jednostavnog i na granici sa nestvarnim izgledom kose. Ove sezone inspiracija je nađena u 70-tim godina kada su glavni likovi bili muškarci i njihove poznate „zalizane „ frizure mokrog izgleda i puno proizvoda na kosi.

Kratka kosa postaje zanimljiva i lako nošena. Kratka kosa davno rezervirana za muškarce, prilagodila se i našla svoje posebno mjesto u ženskom svijetu. Osim svoje praktičnosti ona izgleda vrlo ženstveno, sofisticirano i to sve zahvaljujući modernim tehnikama šišanja, bojanja i pramenovanja. Boja kose kod kratke kose je važan detalj svake frizure.

Dessange  predlaže posebnu tehniku posvijetljivanja kose Techno balayage koja je idealna za kratku kosu. Kod ove tehnike koristi se kist ili samo ruka, kosa se odvaja u šire pramenove i tapira prateći liniju šišanja. Proizvodi za stayling danas imaju široku namjenu i u službi su žene. Za tanku kosu predlažemo gel, vosak za sjaj kod deblje i suhe kose te  pastu za zaglađivanje koja daje mat izgled.

Baš poput filmskih glumica, današnja žena želi znati kako da se elegantno transformira iz jedne uloge u drugu. Izgled ovisi o njoj, dali želi izgledati mudro, nježno, majčinski, glamurozno ili vrlo ženstveno i fatalno. Svaka uloga ima svoju ljepotu, jedinstvenu  ljepotu svake žene.

Za sve WiA članice tu je i popust od 10 %.

Foto: Dessange

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...