Novinarka Megyn Kelly pokazala kako zadržati svoj stav usprkos pritiscima javnosti

Megyn Kelly, bivša odvjetnica te novinarka i politička komentatorica za američki Fox News Channel jedna je od poznatijih novinarki u SAD-u, a još veću pažnju dobila je kada se svojim pitanjem zamjerila moćnom Donaldu Trumpu.

Megyn Kelly vs. Donald Trump

Na prvoj republikanskoj debati na kojoj je Megyn bila moderatorica, postavila je jednoj od najmoćnijih osoba u biznisu i jednom od kandidata Republikanske stranke SAD-a, Donaldu Trumpu, pitanje koje se njemu nije svidjelo.

Megyn je Trumpa pitala smatra li su njegov temperament i ružni komentari o izgledu žena (debele svinje, psi, odvratne životinje) primjereni za jednog kandidata za predsjednika.

Iako se kod samog načina na koji joj je odgovorio na pitanje moglo primijetiti da je bio uvrijeđen, Trump je svoju ljutnju tek kasnije prenio na društvenu mrežu Twitter. Tako je doveo u pitanje njezine novinarske vještine, nazvavši je neprofesionalnom.

No Trumpova reakcija na njeno pitanje je bila blaga naspram reakcija korisnika Twittera i medija koji podupiru Republikansku stranku i kandidata Trumpa. Tako ju je, na primjer, NewsMax optužio da nema pravo tvrditi da Trumpovi ružni komentari na račun žena nisu primjereni za predsjedničkog kandidata, kad je i ona sama ulazila u „vulgarne“ rasprave o svom seksualnom životu s Howardom Sternom, koji je poznat po tome da traži žene da skinu odjeću tijekom njegovih radio emisija kako bi ih mogao opisivati slušateljima.

Kao „šećer na kraju“, Trump je nedugo nakon debate javno prokomentirao da ga je vjerojatno pitala to pitanje jer ima menstruaciju, što ga je „koštalo“ govora na jednom od najutjecajnijih skupova Republikanske stranke, budući da su organizatori nakon tog komentara povukli svoj poziv.

Neću se ispričavati što sam radila svoj posao

Na cijelu situaciju odlučila se osvrnuti i sama Megyn Kelly, koja je otvorila vijesti na kanalu Fox News Channel rekavši da se ne želi, niti ne misli ispričati jer je samo radila svoj posao.

„Ako se Trump ne želi ispričati, ni ja se sigurno se neću ispričati zbog toga što sam dobro radila svoj posao, a i nastavit ću raditi svoj posao bez straha ili favoriziranja“, rekla je Megyn tom prilikom te nadodala da je novinarstvo težak posao, da je vrijeme da se krene dalje i da ne želi komentirati Trumpova vrijeđanja.

Bez obzira na to što je bila „počašćena“ raznim komentarima, odbila se ispričati. I svaka joj čast. Mnoge žene se zbog straha od gubitka posla, zbog toga što se ne žele zamjeriti moćnim ljudima ili jednostavno što žene češće misle da su nešto sagriješile, stalno ispričavaju.

Zato drugi put kad se mislite ispričati, razmislite da li je to stvarno potrebno i sjetite se Megyn Kelly koja se odbila ispričati čak i jednoj od najmoćnijih osoba u SAD-u. Zašto? Zato jer je bila u pravu i samo je radila svoj posao.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više