U novoj knjizi “Own it: The Power of Women at Work” Sallie Krawcheck potiče žene da podignu karijeru na novu razinu

Sallie Krawcheck, CEO i suosnivačica Ellevesta, digitalne platforme za investicije za žene svojom novom knjigom “Own it: The Power of Women at Work” želi pokazati ženama kako mogu napredovati i to igrajući po novim pravilima koja se temelje na njihovim prirodnim sposobnostima.

Knjiga “Own it: The Power of Women at Work” za ambiciozne žene

Krawcheck kao žena koja ima iskustva na najvišim razinama poslovanja, ovom knjigom želi pokazati ženama da mogu iskoristiti svoje vještine- svoju ogromnu ekonomsku moć i podignuti svoju karijeru na višu razinu.

Jedna od najuspješnijih žena Wall Streeta svoj je karijerni uspon započela u kompaniji Sanford C. Bernstein & Co kao analitičarka, da bi na kraju došla do pozicije izvršne direktorice. Iz Sanforda Bernsteina je prešla u korporaciju Citigroup gdje je bila imenovana glavnom izvršnom direktoricom jedinice Smith Barney, a kasnije i glavna financijska direktorica korporacije. Nakon odlaska iz Citigroupa, radila je za korporaciju Bank of America kao direktorica odjela Merrill Lynch, a od 2013. godine preuzela je organizaciju 85 Broads koju je preimenovala u Ellevate Network.

Krawcheck  smatra kako je investiranje u žene pametan potez pa to svoje viđenje prenosi i kroz vođenje organizacije Ellevate.

Ovom knjigom želi osnažiti žene da podignu svoju karijeru na višu razinu, osobito one u tradicionalno muškim industrijama poput tehnologije i financija, jer svojim dugoročnim fokusom, vještinama, uravnoteženim stavom prema riziku i mnogim drugim stvarima, žene su korisne u svim industrijama

Žene posjeduju i osobine koje su potrebne za nevjerojatne suradnike, izvanredne vođe i osobe koje su od izrazite vrijednosti u poslovnom svijetu. Drugim riječima, imaju više snage i potencijala da se to ostvari.

U knjizi opisuje kako dobiti povišicu, kako do napredovanja, o mentorstvu i umrežavanju, o tom kako pokrenuti „hrabre razgovore“, o fleksibilnosti i različitosti na radnom mjestu. Žene mogu imati značajniju ulogu u oblikovanju tvrtke ili stvaranju novih.

Dosadašnji savjeti za žene u poslovnom svijetu bili su statički, a kako se svijet mijenja, potrebne su i promjene za osnaživanje žena, a Krawcheck pokazuje da žene posjeduju moć kojom mogu utjecati na svoju karijeru i budućnost.

Knjiga je dostupna na Amazonu.

Foto: Noam Galai- Noam Galai/ Flickr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -