Osnivač najveće marketinške mreže na svijetu i najpoznatija osoba u industriji tržišnog komuniciranja dolazi na skorašnje Dane komunikacija

Organizatori Dana komunikacija najavili su dolazak jedne od najutjecajnijih osoba na svijetu prema Time 100 i osnivača WPP-a, najveće marketinške mreže na svijetu – Sir Martina Sorrella.

Najdugovječniji direktor

Sir Martin Sorrell karijeru je započeo prije više od trideset godina preuzimanjem male britanske tvrtke za proizvodnju žičanih košarica za dućane zvane Wire and Plastic Products. Od nje je stvorio multinacionalnog marketinškog giganta, tvrtku WPP, koja je brojčano i po prihodu najveća na svijetu s više od 3000 ureda u 112 zemalja.

Danas je WPP vlasnik nekih od najvećih oglašivačkih agencija na svijetu među kojima su Grey, Ogilvy, GroupM, MediaCom, Mindshare, Wavemaker, Kantar i brojne druge.

novosti na danima komunikacija
Sir Martin Sorrell

Na čelu tvrtke bio je duge 33 godine i time postao najdugovječniji te najbolje plaćeni direktor i to tvrtke koja se nalazi na cijenjenom Financial Times Stock Exchange 100 indexu. Nakon višegodišnjeg uspješnog rada u WPP-u Sorrell je odstupio s mjesta izvršnog direktora i posvetio se novom izazovu i projektu – tvrtki S4 Capital.

„Mali Cannes“ predstavlja novosti

Osim Sira Martina Sorrella, do sada najavljeni predavači Dana komunikacija su osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu Matt Biespiel i digitalni evanđelist Yousef Tuqan Tuqan, zatim etički haker Ralph Echemendia,  potpredsjednik VICE Media s titulom Star of Tech City Mark Adams te prankster, novinar i autor br. 1 fake restorana u Londonu na Trip Advisoru Oobah Butler i mnogi drugi.

“Svake godine dovodimo sve bolje predavače. Mali lokalni festival izrastao je u mjesto koje posjećuju neke od najvećih „faca“ naše industrije. Ove godine imamo ih već dosta, a šećer dolazi na kraju – Sir Martin Sorrell, osoba koju je ugledni The New Yorker proglasio najvećim celebrityem u svijetu tržišnog komuniciranja. Ovo je novi veliki iskorak našeg festivala kojem već dugo tepaju “mali Cannes“, a koji ne želi biti ničiji mali”, s entuzijazmom je najavila direktorica festivala i programa Dana komunikacija, Dunja Ivana Ballon.

Na press konferenciji ususret eventu, medijima se obratio i Davor Bruketa, predsjednik Uprave HURA-e.

“Na Danima komunikacija serviramo znanje na pladnju – dovodimo rekordan broj predavača, a kreiran je najjači program dosad.”

novosti na danima komunikacija
Davor Bruketa

Bruketa je najavio još jednu novost. Koliko su Dani komunikacija zapravo neuobičajen festival znaju i sami predavači koji nakon svog predavanja odlaze na quickie u šumicu. Riječ je, naravno, o novoj dvorani Quickie koja se nalazi u šumici hotela Lone i koja je jedinstvena po tome što će sudionici predavače moći izravno pitati sve što ih zanima – i na ta pitanja dobiti jednako izravne odgovore.

Dani komunikacija ove će se godine održati od 28. do 30. ožujka u Rovinju.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Novi Način najbržima osigurao besplatne građevinske konzultacije

Novi način je građevinski projektantski ured u području projektiranja nosivih konstrukcija, sanacija i rekonstrukcija postojećih građevina s iskustvom na domaćem i...