4 razloga zašto ipak ne trebate prihvatiti taj posao!

Tražiti posao izazovna je situacija koja isto tako može biti vrlo frustrirajuća. Pogotovo kad ste od intervjua do intervjua morali proći mnoštvo odbijanja. U takvim situacijama osjetit ćete strah od gubitka financijske stabilnost i možda pristati na bilo koju ponudu. No, možda biste ipak trebali odbiti posao koji ne želite!

Otkrit ćete brojne prednosti ako ne dopustite da vas trenutna situacija obeshrabri od traženja karijere kakvu želite. Nažalost, previše ljudi pristaje na ono što ne želi. To može biti slučaj čak i ako niste u potrazi za poslom. Ako imate posao na kojem već godinama ne rastete ili ne učite, ali ne odlazite jer je plaća dobra.

Bez obzira na to jeste li u potrazi za novim poslom ili niste zadovoljnim sadašnjim, ovo su četiri razloga zašto trebate tražiti dalje.


Pročitajte više: Što biste baš uvijek trebali reći na razgovoru za posao?


Past će vam samopouzdanje

Prihvaćanje posla kojeg ne želite te koji je ispod vaših sposobnosti i mogućnosti, može narušiti vaše samopouzdanje. Ne samo da vas ograničava u iskušavanju novih stvari, već vas zaustavlja i u prepoznavanju vlastitih snaga i mogućnosti. Zaslužili ste posao koja će vas poticati na rast, učenje i razvijanje. Prihvaćanje posla za kojeg znate da je ispod vaših mogućnosti veliki je korak unatrag.

Propuštate bolje prilike

Što duže ostajete na poslu koji nije za vas, gubite prilike za bolje mogućnosti. Sigurno i sami znate da postoje poslovi koji će bolje utjecati na vas i na vašu karijeru, a prihvaćanje poslovne ponude samo da ne budete bez posla, neće vam pomoći u razvoju.

Negativno utječe na vašu budućnost

Svaka odluka koju donesete danas utječe na vaše sutra. Ako uvijek činite ono što je lakše, uvijek ćete imati prosječan život. Međutim, ako ste gladni uspjeha, to zahtijeva naporan rad i odlučnost. Također zahtijeva od vas da donosite riskantne poteze i potrebne korake kako biste stvorili budućnost koju želite. Ne možete odabrati život u zoni komfora i istodobno živjeti uspješno.


Pročitajte više: Karijerna savjetnica s gotovo 2 milijuna pratitelja otkrila kako dobiti posao putem LinkedIna!


Nećete biti sretni

Istinska sreća postiže se kad živite život ispunjen kvalitetnim vezama, karijerom i svrhom. Prihvaćanje bilo kojeg posla neće vam pružiti osjećaj ispunjenosti, stoga to ne bi trebala biti opcija. Pokušajte tražiti nove mogućnosti ili prilike koje će vas potaknuti da iz sebe izvučete ono najbolje. Radije odaberite ili radite na tome da imate posao ili karijeru koja će vam pružiti osjećaj sreće.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -