Održan 6. Business Cafe Sjeverna Hrvatska: Kvalitetan proizvod uvijek ima svoje tržište

U utorak 11. travnja je u Gradskoj kavani u Čakovcu održan 6. Business Cafe Sjeverna Hrvatska. Po licenci za Sjevernu Hrvatsku event je organizirala tvrtka Androlić konzalting iz Varaždina. Tema je bila „Od ideje do uspješnog poduzetničkog pothvata“.

Od ideje do uspješnog poduzetničkog pothvata

Gosti govornici bili su poduzetnici iz međimurskog kraja. Iz tvrtke PANA gostovala je gospođa Nikolina Babić koja je ispričala kako je to upravljati većim sustavom te s kojim izazovima se susreću u tvrtki koja ima sveukupno preko 150 zaposlenih, proizvodi parkete, stolariju te izvozi 70% svog asortimana na strana tržišta.

Na pitanje kako je poslovati s inozemstvu, naglasila je „Kvalitetan proizvod može se prodati u inozemstvu“ Ispričala je kako se nosi s poslovnim obavezama te smatra da je bavljenje sportom od malih nogu prednost jer razvijen sportski duh kasnije u životu olakšava pri suočavanjem s poslovnim i svim drugim izazovima. „Ponekad vam se stvari izokrenu u trenutku. Kad mislite da ste nešto riješili, u trenutku se izjalovi, a ponekad kad vam se čini da nema rješenja, rješenje  se pronađe.“ Istaknula je da nikad ne treba odustati, da jednostavno svaki put treba potražiti novo rješenje.

Nemaju problema sa traženjem radne snage, a svakom zadatku pristupaju s detaljnim procjenama i analizama. Po struci je diplomirana ekonomistica u području financija te analitično pristupa svakom novom projektu. Nedavno su ostvarila potporu iz EU fondova, koja je dobrodošla, ali najvažniji je da činjenice pokazuju da je projekt rentabilan i komercijalno održiv.

Iz škole stranih jezika Didasko gostovala je Lidija Buljan koja je ispričala kako funkcionira tim od 5 suvlasnika te zašto su se odlučili na poduzetništvo. Smatra da svatko u timu daje svoj doprinos u poslovanju i svi zajedno kreiraju Didasko kakav je on danas. Trude se ponuditi nove programe. Tako su uveli ALOHA, program za djecu, a radi se o programu mentalne artimetike koji olakšava učenje i potiče na kreativno razmišljanje. Na početku poslovanja bilo je teško se probijati na tržištu, ali za njih najkvalitetnija je bila poruka „od usta do usta“ od zadovoljnih polaznika. Drže je kvaliteta u njihovom poslu presudna.

Poslovanje im raste, upravo otvaraju novu lokaciju u MTC-u. Roditelji sve više djecu potiču na učenje stranih jezika, ali i zaposlene osobe zbog poslovanja s inozemstvom traže učenje njemačkog i/ili engleskog. Jedino što ju zabrinjava je velik broj polaznika njemačkog čiji je cilj odlazak iz Hrvatske.

Učenje je uvijek IN, njihova je deviza u poslovanju.

Za kraj je gostovao mladi poduzetnik Nikola Budiša iz LM komunikacija koji su iz čistog entuzijazma pokrenuli tvrtku za digitalne komunikacije. Smatra da se u životu puno toga posloži „slučajno“. Tako su dobili prve poslove, tako su ostvarili inozemne suradnje. Drži da u poslu treba biti uporan, umrežavati se jer nikad ne znaš tko koga zna. Treba isto tako biti i realan i svjestan da je na početku teško te da je nekad potrebno doslovno ići od vrata do vrata. Poslovanje im raste i danas imaju 6 stalno zaposlenih osoba i 7 vanjskih suradnika.

Njihov portal Lovely Međimurje koristi im kao ogledni primjerak njihovog rada, a pokrenuli su ga jer smatraju da Međimurje ima bogatu turističku ponudu koja bi mogla biti još bolja i nada se da će jednog dana postati hrvatska Toscana.

Event je vodila i moderirala Kristina Androlić vlasnica Androlić konzalting, tvrtke za poslovno savjetovanje, pripremu i provedbu projekata financiranih iz EU fondova.

Sponzor lokacije: gradska kavana Čakovec

Sponzor poklona gostima: Vinarija Štampar

Medijski su pratili: Radio 1, Radio Sjeverozapad, Emeđimurje, Varaždinski.hr, Samopozitivno.com te Međimurske novine

Idući, 7. Business Cafe Sjeverna Hrvatska održat će se u Varaždinu 8. lipnja u Park Boutique hotelu, a tema će biti „Prodaja ili financije?“. Gostovat će poznati poduzetnici te predavači, a razgovarat će se o tome što je važnije za posao dobar prodajni tim ili kvalitetno upravljanje financijama.

Foto: Business Cafe Sjeverna Hrvatska

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više