Osniva se Organizacijski institut za pomoć građanima

U zagrebačkom Impact Hubu (Vlaška 70E) osniva se Organizacijski institut. Taj institut koji će građanima ponuditi rješenja za mnogobrojne organizacijske probleme, u utorak, 27. siječnja, u 18 sati predstavit će njegova osnivačica profesionalna organizatorica dr. sc. Kristina Brkić.

Organizacijski institut – kako savladati organizacijske vještine

Cilj Organizacijskog instituta je pomoći građanima da svladaju organizacijske vještine i pronađu dobra organizacijska rješenja za različita područja svojeg života.

„Nered nije nerješiv, a Institut je zamišljen kao podrška, alat i rješenje za svakoga tko se želi bolje organizirati. Boljom organizacijom postižete veću učinkovitost. Naime, red koji kreirate prema svojim potrebama, dokida prazan hod i dodatno vas motivira na ostvarivanje željenih ciljeva“, istaknula je osnivačica Organizacijskog instituta dr. sc. Kristina Brkić.

Među radionicama koje će se održati u sklopu Organizacijskog instituta, su: ‘Razvoj organizacijskih vještina’, ‘Organizacija vremena’, ‘Organizacija ureda’, ‘Kako organizirati tinejdžere’, ‘Organizacijske vještine za studente’, ‘Kako organizirati fotografije’, ‘Kako organizirati kolekcije’, ‘Izgubljeno i nađeno’, ‘Kako dobro isplanirati preseljenje’ i ‘Edukacija za profesionalne organizatore’.

Organiziranost se može naučiti

„Rad s građanima, ali i tvrtkama potvrdio mi je da je većina Hrvata nedovoljno dobro organizirana. Kako stjecanje organizacijskih vještina nije implementirano u obrazovni sustav, ono je u potpunosti na plećima pojedinaca. Pritom se građani još nekako snalaze u organizaciji vlastita doma, ali zakazuju u organizaciji vremena. Uz novi ritam života i sve dostupne tehnologije imamo sve manje i manje vremena. Zbog toga je iznimno važno naučiti kako organizirati prioritete i time povećati svoju učinkovitost i kvalitetu života općenito“, kazala je dr. sc. Brkić.

Cijene radionica Organizacijskog instituta prilagođene su prosječnom građaninu, a raspored je objavljen na internetskoj stranici www.inout.hr.

O dr.sc. Kristini Brkić

Dr. sc. Kristina Brkić profesionalnoj se organizaciji posvetila prije nekoliko godina nakon što je kao medicinski biokemičar godinama vodila istraživački laboratorij. Nova karijera za koju se školovala u New Yorku, predstavlja joj poseban izazov. Naglašava da organiziranje nije tajanstveni talent, nego vještina koja se može naučiti, a kako steći tu vještinu, podučava građane putem seminara, predavanja, radionica i individualnog savjetovanja.

foto: arhiva Kristine Brkić

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

 1. Postovani moje ime je Antonia Rajic. Kcerka sam poginulog Hrvatskog
  branitelja,u braku sam i majka sam dvoje djece u dobi od 1,5 i 2,5god i u trecem mjesecu trudnoce.
  Zivim kao podstanar na adresi Jakova Gotovca 19 Sesvete,ni ja ni suprug
  nismo zaposleni,na burzi smo vec 2 godine korisnici smo Zajamcene minimalne
  naknade ali nazalost usli smo u takvu situaciju da nismo u stanju platiti
  stanarinu u iznosu od 1600 kn pa nam prijeti delozacija. Pravo na porodiljnu naknadu nisam ostvarila jel mi je nedostajalo par dana da napunim 5god. boravka u Republici Hrvatskoj, iako sam dokumentacijom dokazala da sam se skolovala u Republici to mi nisu priznali. Samo me par dana dijelilo od neki prihoda.
  U svijet siromasni sam usla prije godinu i pol dana ja sam rodila a suprug je ostao bez posla. nismo imali nikakve prihode otisli smo na socijalno i predali za zajamcenu minimalnu naknadu, rijesenje smo dobili nakon 3 mij u iznosu od 1600 kn a isplatu 1mij poslije sa zaostatcima ukupno 6400kn. Morali smo traziti uvecanu jednokratnu pomoc kako bi platili dugovanje rezija. Suprug je radio pomalo na crno kako bi prezivijeli, zadnje sto je radio na moru u trajanju od 3mij nije mu placeno pa smo se nasli u teskoj financiskoj situaciji. Stanodavcu smo duzni 1mij ratu od 1600kn a sada su stigle nove rezije i nova stanarina. Nasa su primanja 1600kn zajamcene minimalne naknade 800kn pomoc od grada i 600 kn dijeciji doplatak sve ukupno 3000kn. Stan placam kao sto sam navele 1600kn i zimske rezije su mi 1700. Trenutno nisam u mogucnosti platiti dugovanje ni rezije pa mi prijeti delozacija. U socijalnom su nam rekli da nemamo vise pravo na jednokratnu pomoc jedino sto nam oni mogu ponuditi da mene i dijecu smijeste u dijeciji dom a suprug da ide u prihvatiliste za beskucnike. Iako smijestaj mene i mojih 2dijece drzavu 3puta vise kosta nego sto je meni i mojoj obitelji potrbno da prezivimo. Trenutno se nalazim u teskoj situaciji da nisam u mogucnosti dijeci priustiti svaki dan jedan normalan topal obrok a da ne pricam o odijeci obuci igracki ili nekom slatkisu. Najteze mi je kada izademo s dijecom u setnju, da nisu po cijele dane u stanu pa vbide drugu dijecu da jedu nesto tada im nemogu objasniti da nismo u mogucnosti da jim kupimo slanac smoki ili nesto slicno. Stanodavac nam je rekao u roku od 15 dana ako ne platim stanarinu i rezije prijeti mi delozacija, nemam kuda sa dijecom a u dom ne zelim jer se bojim da ce mi oduzeti dijecu kada rodim. Zato vas molim ako postoji ikakav nacin da meni i mojoj obitelji pomognete da platimo stanarinu i prebrodimo ovu krizu.
  Unaprijed se zahvaljujem na razumijevanju, s postovanjem Antonia Rajic

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više