Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na našoj konferenciji

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su rijetko. One koje su uspjele, okupit će se na našoj konferenciji na kojoj ćete slušati njihove priče kroz predavanja i panel-rasprave.

Konferencija će se održati 5. listopada u 8:30 u zagrebačkom hotelu International, a prijaviti se možete putem poveznice.

Kako žene vode javnu upravu?

Na panelu naziva Žensko vodstvo u javnoj upravi sudjelovat će:

  • Ivana Mrkonjić, Hrvatska pošta
  • Ivana Gudelj Tičak, APIS IT
  • Silvija Žužul, Narodne novine
  • Željana Šikić, Hrvatske ceste
  • Mirela Habijanec, Državne nekretnine

Sve su ove žene – članice uprave.

Ivana Mrkonjić članica je Uprave Hrvatske pošte. Iako je doktorica znanosti iz teorijske fizike čvrstog stanja, s katedre PMF-a prelazi u politiku kao savjetnica u Misiji RH pri EU u Bruxellesu gdje je sudjelovala u pregovorima za članstvo RH u EU. Radila je kao i ministar savjetnik u veleposlanstvima RH u Španjolskoj, Švedskoj i Češkoj, a zatim kao državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, nakon čega je gotovo pet godina radila u jednoj od najvećih banaka u RH. U Hrvatskoj pošti je od 2017., a osim što je članica Uprave, ona je i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Hrvatske pošte. Mrkonjić je članica uprave jedne od najvećih hrvatskih kompanija, što je i dalje rijedak slučaj u našoj zemlji. Mrkonjić govori engleski, francuski, talijanski, njemački, španjolski i nizozemski jezik.

Ivana Gudelj Tičak je od 2017. članica Uprave APIS IT-a, najveće ICT tvrtke u hrvatskom javnom sektor. Ova diplomirana inženjerka elektrotehnike karijeru je gradila u korporacijama kao što su HT, HP i Lectra. Osim bogatog tehničkog znanja, posjeduje bogato iskustvo u poslovnom savjetovanju, strateškom planiranju i poslovnom upravljanju. Primarno se bavi pitanjima digitalne transformacije javne uprave uz integraciju ESG kriterija.


Pročitajte više: Žene u javnom sektoru 2023. – stiže savjetnica Premijera, a evo kako upravljati u izazovnim vremenima


Prilagodljivošću do vrha

Silvija Žužul je članica Uprave Narodnih novina. Po struci je pravnica s položenim pravosudnim ispitom, a radila je i kao odvjetnica. Obavljala je pravne poslove u HRT-u, a zatim odlazi u APIS IT kao voditeljica odjela pravnih poslova, a danas je članica Uprave u NN d.d. Certificirana je i u području javne nabave, a tečno govori engleski i talijanski jezik.

Željana Šikić je članica Uprave Hrvatske ceste. U svojoj se bogatoj karijeri primarno bavila turizmom, a bila je i direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, bila je. Njezino bogato radno iskustvo na vodećim pozicijama govori o njezinoj sposobnosti prilagodbe i kvalitetnim metodama vođenja u području turizma i marketinga.

Mirela Habijanec je članica Uprave Državne nekretnine. Po struci pravnica, već 15 godina radi u području nekretnina te na pravnim i komercijalnim poslovima vezanima uz imovinu. Osim prava, završila je i poslijediplomski studij organizacije i menadžmenta, a posvećena je aktivaciji i komercijalizaciji portfelja društva Državne nekretnine, te transparentnom i održivom upravljanju.

Konferencija će se održati u hotelu International u Zagrebu 5. listopada, a prijaviti se možete ovdje. Broj mjesta je ograničen.

Suorganizator konferencije je Udruga gradova. Konferenciju sponzoriraju LibusoftCicom, Hrvatska pošta, Pleter, Krapinsko-zagorska županija, Apis IT, Narodne novine, Grad Osijek, Wellness i Juicy. “Žene u javnom sektoru” podržali su i institucionalni partneri Europska komisija i Hrvatska zajednica županija, a partner je i Partus akademija.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -