Photoshop – tajna karta uspjeha za suvremene kreativce

Jeste li se ikada zapitali što je ono što nas zaustavlja i privlači pozornost kada listamo po društvenim mrežama i ostalim internetskim stranicama? Dovoljno privlačan vizualni podražaj zaustavit će gotovo svaki par očiju, barem na nekoliko sekundi.

Da bi svoje ideje brzo i efikasno mogli pretočiti u konkretan sadržaj, bit će vam potreban moćan alat u izradi i obradi vizuala. Trenutno najefikasniji je Photoshop, aplikacija koja se prvenstveno koristi za obradu fotografija, ali može poslužiti i za puno više.

Prvak u obradi fotografija

Zanima Vas digitalno slikanje? Photoshop može imitirati sve alate koje biste koristili u analognom slikanju. To znači da u njemu možete slikati jednako kao na platnu, kao i izrađivati crtiće, naslovnice knjiga ili dizajnirati igrice. Zapravo, svoju umjetnost možete izražavati na koji god način želite.

photoshop

Originalna svrha Photoshopa bila je obrada fotografija, a još i danas ne postoji bolja aplikacija na tržištu za tu namjenu. Što točno možete u Photoshopu s fotografijama? Što. God. Želite.

Čak i najmanji dio fotografije, piksel, možete izmijeniti po vlastitoj želji. To znači da za nekoliko minuta možete letjeti na zmaju ili imati uvjerljivu sliku s Beyoncé. Ako želite da se ta slika sa zmajem pretvori u video spektakularnog leta – Photoshop je spreman. Da, u njemu se može editirati čak i video. Poprilično zabavno!

Čest odabir grafičkih i web dizajnera

Iako Photoshop nije na prvom mjestu  kad se radi o grafičkom dizajnu, malo je toga što ne može učiniti. Bit će idealan pomoćnik u dizajnu posjetnica, čestitki, loga te raznih printeva za šalice ili majice.

Jedan od najvažnijih koraka u izradi web dizajna je vizualna priprema, odnosno odabir željenog izgleda stranice. Taj korak može se napraviti upravo u Photoshopu. Znajući to, nije iznenađujuće da većina profesionalnih web dizajnera prvo otvara baš njega.

Ali… kako zaraditi znanjem Photoshopa?

Da, super je izvući sliku s Beyoncé na partyjima, ali kako znanje Photoshopa unovčiti, a možda i preko njega stvoriti karijeru? Dobre su vijesti da je mogućnosti uistinu mnogo, ali tek kad se svladaju osnovni alati.

U organizaciji Edukacentra 3. rujna 2018. započinje edukacija pod naslovom „Adobe Photoshop“, koja će pružiti sva potrebna znanja za početnike u radu s ovom aplikacijom.

Photoshop otvara vrata područjima poput profesionalne fotografije, marketinga, digitalnog slikanja, grafičkog dizajna, vođenja društvenih mreža i web dizajna. Za suvremene kreativce, Photoshop je karta do uspjeha.

WiA članice ostvaruju 20% popusta na sve jezične, informatičke i poslovne grupne tečajeve EdukaCentra.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više