Poduzetnički kamp – team building i razvoj ideja

Poduzetnički centar Solin po drugi je put, u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, Zaokretom, U.S. Alumni Community of Croatia  i Mariviam Success Academy, organizirao manifestaciju Poduzetnički kamp, čije je drugo izdanje također polučilo sjajne rezultate. Poduzetnički kamp 2014. pratilo je oko 200 posjetitelja koji su imali priliku čuti interaktivna predavanja brojnih predavača iz različitih područja poduzetništva.

Ovogodišnja manifestacija održala se u Hotelu President u Solinu, od 11. do 14. rujna, pod pokroviteljstvom  Ministarstva poduzetništva i obrta, Grada Solina i Županije splitsko-dalmatinske. Tijekom četiri dana sudionici manifestacije imali su priliku upoznati se s poduzetničkom problematikom te kroz edukativne i praktične radionice pronaći pozitivna rješenja.

Muško-ženski odnosi u poslovnom okruženju

Posebnost manifestacije bio je okrugli stol na temu „Muško-ženski odnosi u poslovnom okruženju“, održan prvog dana konferencije. O temi su iz javnog sektora govorili splitska gradska vijećnica Marijana Puljak i načelnik općine Klis Jakov Vetma, privatni sektor su predstavljali Krešimir Macan i Mirela Španjol Marković, vodeći hrvatski stručnjaci za komunikaciju i odnose s javnošću, a institucije doc. dr. sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu kao i pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar.

poduzetnički kamp

U teorijskom dijelu manifestacije, polaznici kampa slušali su predavanja Krešimira Macana i Mirele Španjol Marković, nakon čega su teorijska predavanja nadovezana radionicama. Poseban program bio je posvećen mogućnostima EU fondova kao i programa Europske unije, gdje je svoja iskustva i modele financiranja pokazala jedna od evaluatorica  Europske komisije za programe “Horizon 2020, SME Instrument”, Ana Pavičić Kaselj. Okrugli stol na temu “EU i poduzetništvo” pružio je priliku poduzetnicima s različitog područja govoriti o svojim iskustvima apliciranja na EU fondove, što se pokazalo vrlo interaktivnim te je pozitivno odjeknulo među sudionicima.

Pozitivan primjer povlačenja nepovratnih sredstava pokazali su  Karlo Kukec, pomoćnik direktora Tehnološkog parka Varaždin i Antun Gustin, suvlasnik Nextbike Hrvatska. Đuliano Nola, suvlasnik tražilice GoHome pokazao je sav raspon izazova svijeta poduzetništva, gdje je ponekad potrebno doživjeti neuspjeh kako bi jedna od ideja isplivala te uspješno pronašla tržište. Idejni tvorac projekta  Business Caffé-a, tvrtka Zaokret, zajedno s vlasnicom Kristinom Ercegović, predstavila je svoj način komunikacije i povezivanja među poduzetnicima. Ivica Penić, vlasnik Mariviam success academy, održao je predavanje i mentorstvo  na temu marketinga i prodaje, kao važnih segmenta poslovanja.

Nagrađena ideja LED stolice

Tijekom trajanja višednevnih radionica, timski je duh građen i team building aktivnostima u prirodi, čiju provedbu je omogućio partner manifestacije  Given2fly. Izdvojilo se nekoliko ideja te je tijekom zadnjeg dana kampa vođena i „bitka“, a pobjedu je odnio mladi poduzetnik Ivan Mrvoš (19), vlasnik tvrtke INCLUDE, s idejom plasiranja LED stolica na tržište.

Proizvod LED stolice dobio je višestruku mogućnost primjene na tržištu, u smislu namjene, od namještaja preko rasvjete do reklamnog panoa. Korištenjem obnovljivih izvora energije stvorena je mogućnost reproduktivnog korištenja akumulirane energije u smislu punjenja elektroničkih uređaja u javnom prostoru. Svim sudionicima radionica dodijeljeni su certifikati o uspješnom polasku, gdje se poseban napredak mogao vidjeti kod polaznika koji su drugi put pohađali Poduzetnički kamp.

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više