Predstavljena knjiga Upoznaj Zagreb

Naklada Nika predstavila je knjigu Upoznaj Zagreb, jedinstven vodič kroz glavni grad Hrvatske namijenjen cijeloj obitelji.

Upoznaj Zagreb, vodič kroz hrvatsku metropolu za cijelu obitelj

Knjiga Upoznaj Zagreb vodič je kroz hrvatsku metropolu prilagođen novim generacijama školaraca, ali i njihovim roditeljima i učiteljima te svima drugima koji žele bolje upoznati Zagreb. Autorica Vesna Stričević u pripremi knjige otkrila je mnoštvo slabije poznatih detalja iz povijesti Zagreba.

“O Zagrebu postoji čitav niz romana, knjiga i vodiča, ali je malo knjiga koje opisuju grad u cjelini. Zato smo poželjeli napisati veselu i zabavnu knjigu koja bi govorila o povijesti Zagreba te njegovim znamenitostima, ali i zanimljivostima iz života grada. Knjiga donosi mnoštvo korisnih informacija koje su popraćene s lako pamtljivim, ali mnogim Zagrepčanima nepoznatim sličicama o njihovim davnim sugrađanima. Kako bismo čitatelje potaknuli i na stvarni obilazak grada, u knjizi se mogu pronaći i informacije o kreativnim radionicama u muzejima, predstavama u dječjim kazalištima i ostalim za djecu važnijim događajima u Zagrebu”, kazala je autorica knjige Vesna Stričević.

knjiga_Upoznaj_Zagreb_autorica

 

Među posebno zanimljivim crticama iz zagrebačke prošlosti su one o proganjanju prvog balona koji se vinuo u nebo iznad grada, prvom zagrebačkom slastičaru te asteroidu nazvanom po hrvatskoj prijestolnici.

Kako bi se sadržaj knjige što kvalitetnije približio novim generacijama školaraca, knjiga je oplemenjena duhovitim ilustracijama i atraktivnim zemljovidima koje potpisuju Gordana Ivković i Mirela Ivanković Bielen.

Osim u obiteljskim knjižnicama, knjiga Upoznaj Zagreb svoje mjesto pronalazi i u rukama prosvjetnih djelatnika koji povijest i umjetnost Zagreba učenicima žele približiti na što živopisniji način.

knjiga_Upoznaj_Zagreb_1

Info i foto: Prorsus komunikacije

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...