Evo kako pitati prijateljicu da vam bude vjenčana kuma

Prijateljstvo je jedna od najljepših životnih radosti. Uz obitelj, ono je najvažnija stvar koja nam može obogatiti život i poboljšati nas same kao osobe. Važni su prijatelji koje znamo cijeli život ili nekoliko godina, one koje smo tek upoznali ili ćemo ih upoznati. Prijateljima se obraćamo kada imamo problem ili novu radost za podijeliti, ponekad nas mogu bolje shvatiti nego roditelji, provodimo kvalitetno zajedničko vrijeme itd.

Ljudski odnosi su dokaz kako je ljudsko još uvijek važnije od materijalnog. Prijatelji nam nikad ne trebaju dati nešto značajno u materijalnom smislu, njihova prisutnost i briga je dostatna. Ali prijateljstvo uvijek može biti još jače, može se pretvoriti u kumstvo. Tu su vjenčani kumovi, kumovi za krštenje ili kumovi za krizmu.

Budi mi kuma?

Kumstvo je obećanje koje spaja dvoje ljudi. Najljepša je obveza koja može dodatno zbližiti dvoje ljudi, a to su u našem slučaju dvije prijateljice. Već si odabrala i znaš tko će ti biti kuma, ali ju nisi još pitala? Evo kako to možeš učiniti!

Prvi je način očigledan – možeš ju samo direktno pitati. Ako odgovori da, odlično. Ako nije sigurna, možete zajedno raspraviti zašto se tako osjeća. Nemoj ju bespotrebno prisiljavati ili stvarati osjećaj nelagode i obveze. Okolina gdje je postavljeno pitanje isto može biti značajna. Nađite se na nekom mjestu koje obje volite ili ima neki značaj za vaš odnos.

Za one koji to žele učiniti na kreativniji način, pitanje možeš postaviti na neku šalicu, napisati kao posvetu u knjizi, ispeći tortu ili kolač s pitanjem, izraditi majicu s tim pitanjem itd.

Običaj je obilježiti takav događaj nekim poklonom od značenja.


Pročitajte više: Organizirajte idealnu djevojačku zabavu za vašu najbolju prijateljicu


Ideje za poklone

Poklon ne mora biti ekstravagantan, važno da je od srca. Dugoročno poznavanje osobe olakšava cijelu stvar. Znamo što ta osoba voli ili ne voli, želi ili ne želi. Klasičan tip poklona je neka vrsta nakita: naušnice, lančić ili narukvice. On može biti personaliziran s njezin imenom ili inicijalima. Još su neke ideje: najdraži alkohol, zajednički odlazak u spa centar, album sa zajedničkim slikama, uokvirena jedna posebna slika i sl. Opcije su beskonačne, a najljepša su zajednička sjećanja. Zbog toga preporučamo neku zajedničku aktivnost koju obje volite.


Pročitajte više: 5 odličnih ideja za poklon vjenčanoj kumi


Nekonvencionalni poklon

Umjesto uobičajenih poklona, možete se odlučiti za inovativni poklon koji je istovremeno i personaliziran. Također, ako želite kumi dati do znanja da vodite brigu o njenoj mentalnoj dobrobiti, možda je takav poklon ono što tražite. Maid of Honor Box prioritizira kumino vrijeme odmora i opuštanja, što je prvenstveno potrebno i važno za njezin predivan zadatak. Poklon dolazi u Royal Gardens kutiji, zajedno s karticom na kojoj stoji pitanje: ‘Hoćeš li mi biti kuma?’ Vlasnica Cvijeta kreativa, Maja Kauzlarić ističe da je box kreiran kako bi obilježio ovaj poseban trenutak i vama i kumi.

„Izabrani proizvodi dolaze od nekih naših najdražih hrvatskih brendova, pa tako je tu satenski ogrtač, Lykke mirisni medaljon, svilena traka za kosu i gumice za kosu u dvije veličine, svilena maska za spavanje, kao i posebna planer za kume koji će paziti da budućoj kumi niti jedan detalj ne promakne. Apivita se potrudila za spa tretman, pa se u paketu mogu odabrati vodica za lice i/ili neke od maski za lice“.

prijateljica kuma kumstvo 1

Foto: Cvijet kreativa

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -