Prijavite se na besplatne radionice “Jesam li spremna za samostalni posao?”

CESI u listopadu u Zagrebu započinje s provođenjem radionica u okviru projekta “Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada”. Radionice su namijenjene ženama koje žele pokrenuti posao ili su ga tek pokrenule, a nedostaje im podrška i savjet. Radionice su besplatne.

Radionice “Jesam li spremna za samostalni posao?”

Tema radionica bit će “Jesam li spremna za samostalni posao?”. Održat će se radionice za dvije grupe žena u prostoru CESI, Nova cesta 4, polukat (neboder kod Doma sportova), Zagreb. Termini održavanja radionica su subota 17. 10. i subota 24. 10. s početkom u 10 sati.

Radionice će voditi CESI suradnice: Dina Balić, Katarina Matić i Sonja Šimunović.

Ako ste zainteresirane, pošaljete ispunjenu prijavnicu ili se javite u CESI na sljedeće kontakte: e-mail: [email protected] ili telefon: 01/ 2422 – 800, fax: 01/ 2422 – 801.

Do sada se na radionice odazvao velik broj žena što govori o potrebi za ovakvim načinom rada.

O radionicama:

BADGE radionice (Trening i edukacija žena poduzetnica) namijenjene su ženama, poduzetnicama – početnicama koje su često višestruko diskriminirane: na osnovu spola, bračnog i obiteljskog statusa, porijekla, dobi. Cilj je osnažiti žene suočene s višestrukim teškoćama u svijetu rada i  koje su zainteresirane za pokretanje vlastitog posla. Radionice pružaju sigurnu i poticajnu okolinu gdje je moguće razrađivati i provjeravati ideje za pokretanje posla, dijeliti svoje probleme, pitanja koja ih muče, prilike i izazove te razvijati samospoznaju i vjeru u sebe.

Sudjelovanje donosi i povezivanja s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima. Nakon radionica sudionicama će biti osigurana podrška i mentorstvo u sljedećim koracima razvijanja ideje započinjanja poslovnog pothvata.

O projektu:

Projekt provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena HERA Križevci  i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”. U okviru projekta “Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada” su, u svrhu jačanja kapaciteta partnerskih organizacija, provedeni različiti treninzi i radionice, te je uspostavljena mentorska mreža za podršku korisnicima/ama programa.

Partnerske organizacije su provele analizu stanja socijalnih usluga te donijele preporuke za unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti socijalnih usluga. Organizacije pružaju usluge savjetovanja za marginalizirane skupine žena, žene žrtve nasilja, te pružaju pravnu i savjetodavnu pomoć iz radnih i socijalnih prava. Rezultati projekta bit će predstavljeni na završnoj konferenciji koja će uključiti sve relevantne dionike – predstavnike/ce ministarstava, agencija, lokalne vlasti, organizacija civilnog društva, donatora i medija.

Izvor i foto: CESI

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...