Kako je Amulet Studio riješio problem internih komunikacija za A1 Hrvatska 

Verbalna ili neverbalna, privatna ili poslovna, komunikacija je temelj međuljudskih odnosa.  Osnovna uloga joj je razmjena informacija između sudionika. Danas sudionici nisu isključivo fizičke osobe, već i one pravne koje dolaze u obliku organizacija, ali i država. Svi navedeni komuniciraju različiti splet informacija, svatko na svoj način, prema svojoj publici.

Organizacije svoj fokus u poslovanju sve više usmjeravaju na poslovne komunikacije. U njih ulažu velike napore i resurse, ne bi li se postigla sinergija svih članova unutar iste, dok se za isto vrijeme kreira i održava najbolja moguća slika o organizaciji prema javnosti. Spomenuto jesu dva osnovna oblika poslovnih komunikacija –  interne i eksterne.

Amulet Studio riješio problem internih komunikacija

Za razliku od eskternih koje su usmjerene prema vanjskim javnostima, interne komunikacije se bave odnosima i razmjenom informacija unutar organizacije i donedavno su bile u sjeni upravo prvo spomenutih koje su smatrane presudnima za uspjeh u poslovanju. Navedeno se pokazalo netočnim, posebice u većim ili fizički razdvojenim ograncima organizacije gdje je dolazilo do sve većeg jaza između odjela i ljudi generalno u kojoj bi motivacija i ljudski odnosi bili narušeni slabim protokom informacija.

One organizacije koje su prepoznale potencijal i zapravo nužnost razvijanja internih komunikacija nisu uvijek uspješno implementirale svoje ideje i zamisli kako podići iste na neku novu, višu razinu. Newsletteri, beskrajni slideovi prezentacija nisu budile veći interes i zanimanje, stoga usprkos velikom trudu, rezultat bi najčešće izostao.

Amulet Studio prepoznaje potencijal i kreira inovativan i moderan pristup internih komunikacija implementacijom animacije kojom protok internih informacija ne samo da je učinkovit, nego i iznimno zanimljiv i lako pamtljiv. Statična prezentacija je zamijenjena digitalnom animacijom koja dolazi u obliku videa i dizajna informacija gdje interne komunikacije postaju svojevrsni „must see“ za sve članove organizacije. Animacije od nekoliko minuta postaju materijal koji se komentira na hodnicima i na pauzi uz kavu.

A1 Hrvatska, Amulet & Dita

A1 Hrvatska kao jedna od vodećih telekomunikacijskih tvrtki u Hrvatskoj sa više od 1.000 zaposlenih prepoznaje problem internih komunikacija. Svoje rješenje pronalaze u suradnji sa Amulet Studiom koji za njihove potrebe kreira i glavnog lika navedenih animacija – Ditu!

Ona je glavna junakinja internih komunikacija za A1 Hrvatsku. Upravo nju zaposlenici A1 Hrvatske gledaju na svojim ekranima i ostalim digitalnim medijima unutar tvrtke kako im u slikovitim i kreativnim animacijama prikazuje sve ono što trebaju znati – bilo da se radi o godišnjem izvješću, strategiji, rezultatima ili najjednostavnijim novostima.

U animacijama se pojavljuju infografike te ostali kretivno dizajnirani materijali koji ovaj tip internih komunikacija čini posebnim i unikatnim. Nešto što su prije bile tek brojke i statistika. Danas je višeminutni užitak koji dodatno veže sve članove tvrtke i drži ih visoko motiviranima za daljnje poslovne korake.

Prema riječima zaposlenika A1 Hrvatske, Dita je postala dio A1 Hrvatska obitelji, dio njih.

Tekst: Amulet Studio

Foto: Amulet studio

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...