Prvi hrvatski proizvod s prestižnim TM Forum Frameworx certifikatom

Poslovna inteligencija objavila je uspješan završetak procesa Frameworx Conformance certifikacije modela skladišta podataka za komunikacijske operatore. Te je njihov PI Telco DWH model® od sada TM Forum Frameworx certificiran proizvod!

Poslovna inteligencija vodeća je tvrtka za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi. Specijalizirana u području usluga implementacije skladišta podataka, analitike velikih podataka, integracije podataka, poslovne inteligencije, rudarenja podataka, planiranja i budžetiranja, financijske konsolidacije, upravljanja rizikom, upravljanja matičnim podacima i upravljanja privatnosti podataka.

Njihovo iskustvo u poslovnim procesima odnosi se na srednje i velike tvrtke unutar različitih grana poslovanja. Kao što su telekomunikacije, proizvodnja, bankarstvo, osiguranje, distribucija, maloprodaja i vladine institucije.

Prilagodba različitim potrebama klijenata

Usklađenost PI Telco DWH modela® s eTom (Business Process Framework) i SID (Information Framework) standardima TM Foruma za klijente Poslovne inteligencije, znači garanciju modela koji se temelji na svjetskim standardima industrije. Kreiran je kako bi se prilagodio različitim potrebama klijenata. Od izrade izvješća i analitike sve do složenijih simulacija i prediktivnih modela.

Business Process Framework (eTOM) and Information Framework (SID) dio su TM Forumovog Open Digital Frameworka. Open Digital Framework temelji se na uspjehu TM Forumovih Open API standarda i Open Digital arhitekture. Nudi mogućnost pune migracije podataka i IT komponenti s legacy sustava na modularne, cloud temeljene IT komponente. Usklađivanje s Frameworx certifikatom provodi se nezavisnom procjenom te je potvrda da komercijalni proizvod i njegova implementacija zadovoljava tražene standarde.

Primjenjivost za fiksne i mobilne operatere

PI Telco DWH model ®, model skladišta podataka za telekomunikacijske tvrtke je standardni model skladišta podataka primjenjiv za fiksne i mobilne telekomunikacijske operatere. Uz tradicionalne zahtjeve poslovne inteligencije, pokriva i regulatorne zahtjeve uključujući GDPR i IFRS15 te zahtjeve analitike velikih podataka. PI Telco DWH model ® ima više od 15 referentnih implementacija za operatere diljem Europe, Azije i Afrike.

“Izuzetno smo ponosni na trud našeg tima tijekom procesa TM Forum certifikacije te na činjenicu da je PI Telco DWH model ® 4.0 postao prvi hrvatski proizvod s TM Forum Frameworx certifikatom. Svakodnevno smo suočeni s velikom potražnjom za analitičkim rješenjima u komunikacijskoj i medijskoj industriji. Naš je model najbolji temelj za izgradnju različitih analitičkih platformi te pruža kompetitivnu prednost našim klijentima.“ rekao je Dražen Oreščanin, Predsjednik Uprave Poslovne inteligencije.

Čestitamo Poslovnoj inteligenciji na stjecanju TM Forum Frameworx Conformance certifikata koji odražava predanost tvrtke industrijskim standardima i interoperabilnosti. Kako tehnologije postaju složenije, ova vrsta predanosti dobavljača je ključna za podržavanje poslovnih procesa i poslovanja vodećih pružatelja usluga i poduzeća. – rekao je Nik Willetts, CEO, TM Forum.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više