Uskoro radionica koja spaja customer experience i inovacije

Cjelodnevna radionica pod naslovom “Inovacije i Customer experience” održat će se 17.rujna u Zagrebu u organizaciji norveške konzultantske kompanije VINCO.

Povod za radionicu koja se bavi upravo ovim temama činjenica je da se poslovanje kompanija bitno mijenja te da su orijentiranost na klijenta i inovacije sve veći fokus. Ne iznenađuje to, jer sve velike kompanije poput Amazon-a, Johnson&Johnson-a, Uber-a… svoj uspjeh izgradile su upravo na Inovacijama i Customer experience-u.

Graditi Inovacije u današnjem svijetu čini se veliki izazov – jer mislimo da je sve što je moglo biti kreirano već i napravljeno. No, kada savladamo proces razmišljanja u inovativnom smjeru i stavimo klijenta u središte pozornosti lako ćemo doći do novih ideja koje klijenti trebaju, a koje donose konkurentsku prednost svakoj organizaciji.

Inovacije i Customer experience 1

U svijet Inovacija i Customer experience-a uvest će nas vrsni predavači: Barbara Salopek i Vedrana Tonković. Obje iza sebe imaju zavidne dugogodišnje karijere u međunarodnim korporacijama, te će polaznicima svakako ponuditi više od teorije. Znanje o tome kako uspješno u organizaciji uspostaviti Inovativnu klimu usmjerenu na klijente, koje su sve prepreke i kako ih savladati, Barbara i Vedrana prenijet će polaznicima ove radionice.

Iako su Inovacije i Customer experience izuzetno aktualni u današnjem poslovnom svijetu, ovo je prva radionica koja spaja upravo te dvije teme.

Više detalja i prijave potražite na linku.

WiA članice ostvaraju 20% popusta. Za promo kod javite se na [email protected]

O predavačima

Barbara Salopek, osnivač je i direktor VINCO konzultantske kompanije te Zagrepčanka s norveškom adresom i preko desetogodišnjim iskustvom u radu s inovacijama u Norveškoj. Nakon što je u Zagrebu završila Ekonomski fakultet te stekla radno iskustvo u velikim telekomunikacijskim tvrtkama, odlučila je karijeru nastaviti u ovoj skandinavskoj zemlji.

Barbara je ove godine izbrana kao jedna od 20 talenata u program „Bergen Opportunity“, namijenjen talentiranim osobama s imigrantskim porijeklom. Također doznajemo da će u listopadu gost predavač na TEDxBergen-u. Barbara, danas osim što vodi svoju tvrtku, ima i svoj kolegij na norveškoj poznatoj visokoj poslovnoj školi BI.

Inovacije i Customer experience 2

Vedrana Tonković iskusni je ekspert na području Customer Experience-a. Vedrana iza sebe ima bogatu leadership karijeru u hrvatskim međunarodnim tvrtkama I to na pozicijama Direktorice Market managementa, CRM managera te product managera . Uspješno je vodila i realizirala brojne projekte na temu CX-a i razvila široko znanje na strateškim pozicijama CRM-a, Customer experience-a i marketinga . Vedrana je svoje iskustvo u proteklih 19 godina izgradila u vrlo kompetitivnim industrijama telekomunikacija i osiguranja- iskustvo je to koje lako može pretočiti u jedinstvenu vrijednost za druge tvrtke.   

Inovacije-i-Customer-experience

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Potpore za usavršavanje

Ne propustite uzeti potpore za usavršavanje ove godine!

Jedan od najvećih problema hrvatskog tržišta već dugo je nedostatak kvalificirane radne snage. Isto tako nedostatak znanja i vještina zaposlenih osoba...