LinkedInovo istraživanje donosi ključne razlike između muškaraca i žena prilikom traženja posla

Istraživanje profesionalnog giganta LinkedIn-a donosi nove podatke o razlikama među spolovima prilikom traženja posla. Podatke donosi INC, a prikupljeni su putem milijardi interakcija između tvrtki i kandidata, sve od prijave za posao do angažmana zaposlenika.

Žensko samosabotiranje

Slično istraživanje provedeno je 2017. godine i donijelo je zaključke kako su žene u lošijem položaju u odnosu na muškarce zato jer su nedovoljno glasne, odnosno zato što se boje istaknuti svoje kompetencije te nedovoljno ističu što su sve radile na prethodnim funkcijama.

Velika je vjerojatnost da se žene za posao neće prijaviti ukoliko nisu sigurne da ispunjavaju apsolutno sve uvjete. Tu se razlikuju u odnosu na muškarce koji će bez obzira na to ispunjavaju li sve uvjete ili samo dio njih, ipak poslati prijavu.

Ipak, žene koje su se prijavile imaju oko 16% veću vjerojatnost da će dobiti posao, a čak 18% vjerojatnije je da će biti zaposlene na višim položajima. Postavlja se pitanje, zašto se žene same izbacuju iz natjecanja u kojem bi vjerojatno pobijedile?

Samopouzdanje kao važan faktor

Istraživanje je donijelo i podatak kako će oni koji traže nove zaposlenike 13 posto manje puta kliknuti na ženski LinkedIn profil. Također, muškarci u 26 posto više slučajeva traže preporuku kako bi dobili posao koji žele.

Općenito, raspon plaća i beneficije povezane s radnim mjestom značajno su veći prioritet ženama nego muškarcima, a ženama su važniji i svakodnevni poslovni zadaci od dugoročnih poslovnih prilika koje dobiveni posao sa sobom nosi.

Angažman poslodavaca

Ovi rezultati temelje se na aktivnosti članova LinkedIn-a, a pokazuju kako se i same tvrtke moraju više uključiti u predstavljanje na LinkedIn-u da bi bolje privukle ženske kandidate za posao. Kako? Potrebna je transparentnost, jasno isticanje željenih kvalifikacija kandidata i svjesno ulaganje napora kako bi se cilj i – ostvario.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -