3 stvari koje vaš biznis treba u 2019. godini

Mnogi poduzetnici koriste početak godine za osmišljavanje poslovnih planova koji ne moraju biti nužno vezani za samo poslovanje. To može biti odluka o dodatnoj edukaciji, boljoj raspodjeli vremena, novim zaposlenicima. Koliko god posao bio uspješan, uvijek ima prostora za nadogradnju ili strategiju kojom će se održati željeni uspjeh. A u slučaju da niste bili zadovoljni poslovnim rezultatima u prošloj godini, sada je pravo vrijeme da osmislite strategiju za razvoj biznisa. Kako bi vas motivirali da krenete već danas, donosimo nekoliko prijedloga.

Razvoj biznisa kroz jedinstvenu edukaciju

Razvoj biznisa kreće od vlastitog razvoja. To najbolje zna pionirka ovakvih edukacija, Kristini Ercegović kojoj je “Bildanje i transformacija biznisa” najpopularniji program. Kad pogledamo komentare na stotine zadovoljnih poduzetnika, jasno nam je da se radi o izrazito kvalitetnom i konkretnom programu. Održava se petkom i subotom, jednom mjesečno u malim grupama sa 4 do 6 polaznika što omogućuje individualan pristup i kvalitetno umrežavanje.  Nekada je potrebno malo vremena da sve informacije “sjednu na mjestu” pa se uz nadoplatu od simboličnih 100 kn program može ponoviti sa sljedećom grupom.

razvoj biznisa

Više nikada ne zaposlite krivu osobu

Često je pravi izazov način zaposlenika koji je najbolji fit za vaš biznis, posebice ako nemate stručnjake koji bi vodili intervju i selekciju. Nije dovoljno osloniti se samo na osjećaj i nadati se da niste pogriješili u odabiru. Kako biste uštedjeli vrijeme i novac, a ipak našli najboljeg kandidata, preporučujemo Predictive Index, alat kojeg smo i sami isprobali i oduševili se!

Radi se o online obrascu gdje se, na hrvatskom jeziku, odgovori na samo dva pitanja kroz brzu procjenu od 7 minuta. Na temelju odgovara dobiju se individualni rezultati temeljem 4 karakteristike: dominacija, ekstrovertnost, strpljivost i formalnost. Iskreno smo bili začuđeni koliko su osobnosti svakog pojedinca našeg tima bile detaljno “pogođene” samo na temelju tih pitanja. Kada znate osobnost svake osobe, znate i da li se i kako uklapa u vaš tim pa je lakše donijeti daljnje odluke. Sve Women in Adria članice ostvaruju 25% popusta na individualno savjetovanje uz upotrabu Preditive Index-a.

razvoj biznisa

Vrijeme za sebe kao odgovorno ponašanje prema svom biznisu

Vaš biznis ste vi sami i ako se ne pobrinete za sebe to će se odraziti i na poslovanje. Zašto ove godine ne biste isprobali meditaciju – već nekoliko minuta potpunog fokusa učinit će čuda za ostatak dana. Ako niste za taj korak, za početak si osigurajte svakodnevni predah od posla. Umjesto kave, prošećite, bez obzira kako je vrijeme. Imat ćete puno više energije i volje za nastavak napornog dana.

razvoj biznisa

Ako se ne sjećate kada ste zadnji put bili na masaži, trebaju vam dvije. I to odmah. A ako ste nedavno bili, onda znate koliko je važno odvojiti vrijeme za opuštanje pa samo tako nastavite. Srećom, danas postoje masaže prilagođene svim tegobama i željama klijenata. Rezervirajte termin u zagrebačkom salonu Petra Kump koji posluje već 24 godine, regenerirajte uz učinkovite detox tretmane u Origo centru ili opustite uz masaže prilagođene vama u salonu Taban. Sve WiA članice i na ovim mjestima ostvaruju brojne pogodnosti i popuste.

Foto: Pexels

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više