Barbados je postao samostalna država, a Rihanna njihova nacionalna junakinja!

Svijet je prošlog tjedna dobio novu državu! Nakon 400 godina Barbados se osamostalio i raskinuo sve državno – pravne odnose s Velikom Britanijom. Točno na 55. obljetnicu proglašenja neovisnosti, ovaj karipski biser podignuo je svoju zastavu i zauvijek prestao biti ovisan o Britaniji, britanskim kraljevima i carevima kako je to bilo kroz njegovu kolonijalnu povijest.

Barbados – otok ženske energije

Ova prekrasna zemlja, osim što ima brojne prirodne ljepote, bogatu kulturu i sjajne sportaše, posebna je po tome što ima i prvu predsjednicu u povijesti! Sandra Mason, 72-godišnjakinja odrasla je u skromnim uvjetima kolonijalog Barbadosa. Danas je spremna ovoj novoj državi donijeti bolji život i od malog otoka napraviti globalni uzor.

Osim rajskih plaža, Barbados je poznat i po tome što se ondje rodila i odrasla jedna od najvećih zvijezda današnjice – Rihanna. Rodila se u Saint Michelu, a odrasla je u glavnom gradu Bridgetownu, u kojemu je i održana svačanost povodom osamostaljenja. U sklopu svečanosti, Rihanna je proglašena nacionalnom junakinjom Barbadosa! Zanimljivo je da ju je heroinom proglasila premijerka, također žena, Mia Mottley, koja joj je poručila da nastavi „poput dijamanta sjati na ponos svoga naroda“.


Pročitajte više: 6 savjeta o uspjehu kojima nas je naučila Rihanna


Barbados se ponosi Rihannom od početka njezine karijere. 2018. je postala veleposlanica Barbadosa. Njezina uloga uključuje promicanje obrazovanja, turizma i ulaganja.

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -