Ne znate kamo za vikend? Navratite u Bots&Pots – prvi takav robotski restoran u svijetu

Bots&Pots je prvi robotski restoran takve vrste u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Svoja vrata je otvorio 21. travnja, a nalazi se u Zagrebu na adresi Vlaška 50. Nakon sedam godina rada na restoranu, ideju su realizirali Điulijano Nola, Dražen Drnas i Hrvoje Bujas. Ovo je samo početak franšize, a mnogi ovaj inovativan projekt nazivaju “Teslom u ugostiteljstvu”. Što se kuha u robotskom restoranu i što morate znati o njemu prije nego li navratite?

Što kuhaju roboti? 

Model kuhanja ukusne hrane u jednom loncu je tajna robotske gastronomije. Jelo je spremno za posluživanje za 15 minuta, a priprema ga robotski kuhar Gammachef. U restoranu ih ima pet robotskih kuhara, a učili su od najboljih. Naime, iza robotske kuhinje stoje unikatni recepti mladog i ambicioznog chefa Vedrana Varvodića. 

Široka paleta jela bazira se na mediteranskoj prehrani, ali su tu i meksičke tortilje te meniji iz kuhinja diljem svijeta. Neka jela koja možete birati iz robotskog menija uključuju njoke, crni rižot, gulaš od svinjetine, fuže i indijsku hranu.


Pročitajte više: Ispod poklopca AMC tehnologije kuhaju se zdrava i vrhunska jela


Pristupačne cijene i svježe namirnice

Cijene su pristupačne jer su začetnici restorana naglasak stavili upravo na cjenovno pristupačnoj hrani. Brzina pripreme i pristupačne cijene podsjećaju na lance brze prehrane, ali su namirnice svježe, a jela se pripremaju direktno za vas.

Iako je cijeli proces pripreme hrane u roborskom restoranu digitaliziran, hranu će vam ipak poslužiti ljudski konobari.


Pročitajte više: Recepti za brzi i zdravi ručak za cijeli radni tjedan!


Projekt podsjeća da je poduzetnički duh još uvijek prisutan u Hrvatskoj

Projekt je to i koji dokazuje da poduzetnička kreativnost i duh u Hrvatskoj ne jenjavaju ni nakon dvije godine krize uzrokovane pandemijom koja je gospodarstvo stavila pred doista velike izazove.

“Ovo je priča o robotima kuharima, koji su hrvatska inovacija, i kakvi na svijetu ne postoje, ali je isto tako i priča o iznimno ukusnoj hrani. Startamo u Hrvatskoj, a cilj nam je širenje franšize po cijelom svijetu”, rekao je Đulijano Nola, jedan od suvlasnika i inovatora.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -