Najromantičnije destinacije u Hrvatskoj – kamo ovog Valentinova?

Cvijeće, bombonijere, plišanci… 14. veljače je pred vratima! Koje su najromantičnije destinacije u Hrvatskoj? Tko su najromantičniji Hrvati? Get by Bus iskoristio je nadolazeće Valentinovo kako bi proveo istraživanje o Valentinovu u Hrvata. U istraživanju je sudjelovalo 10.000 parova, a za bazu podataka iskoristili su svoj rezervacijski sustav. Pogledali su listu putnika koji putuju u paru i istražili koja se imena najčešće ponavljaju, ali i gdje se i kada najčešće putuje. Evo kako izgledaju romantična putovanja u brojkama.

Iako je mjesec zaljubljenih, u veljači nisu popularna romantična putovanja

Istraživanje je otkrilo zanimljive trendove i preferencije zaljubljenih Hrvata. Rezultati su pokazali da parovi najčešće putuju u Zagreb, Split, Zadar, Šibenik i Rijeku. Pogledamo li najromantičnije destinacije, vidimo da i žene i muškarci odabiru iste lokacije za uživanje sa svojom boljom polovicom.

Zagreb, Split i Zadar su najpopularnije destinacije za romantičan provod. Ipak, žene nešto više preferiraju Split, a muškarci Zadar. Zagreb je najromantičniji grad u 2023. godini.

Muškarci preferiraju ljetna putovanja, dok žene preferiraju zimska. Najčešće se putuje u prosincu i kolovozu. Podatak koji nas je malo iznenadio jest da je upravo veljača mjesec u kojem se najmanje putuje! Čini se da Valentinovo najviše volimo slaviti kod kuće.

Od ukupnog broja parova, najčešća imena putnica koja idu na romantična putovanja su Ana, Ivana i Marija. Među muškim imenima najviše se spominju Ivan, Marko i Josip. S druge strane, ako pogledamo tko plaća putovanja, najromantičnije žene su Kristina, Ivana i Martina. Najromantičniji muškarci koji plaćaju najviše putovanja su Mario, Dominik i Bruno.


Pročitajte više: Održivi poklon za Valentinovo – Ovo su preporuke stručnjakinje za održivost


Muškarci plaćaju 33 posto ljubavnih putovanja

Kad pogledamo tko najčešće plaća putovanja, pokazalo se da 67 posto putovanja plaćaju žene, a 33 posto muškarci. Može se reći da su žene te koje najčešće organiziranju putovanja autobusom. Je li razlog tome to što žene više vole organizirati putovanja, to što su muškarci češće zaduženi za rezerviranje smještaja, ili nešto treće, ne znaju.

Dakle, da utvrdimo gradivo:

  • Zagreb je najromantičnija destinacija u Hrvatskoj.
  • Prosinac je najromantičniji mjesec u godini.
  • 67% svih romantičnih putovanja su platile žene.
  • Najromantičnija Hrvatica je Kristina, a najromantičniji Hrvat Mario.

Putujete li vi i vaši partneri ili partnerice ovog Valentinova?

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -