Sedam asistenata na koje uvijek možete računati!

Vrijeme je dragocjen i neobnovljiv resurs, a vrlo često ga trošimo pogrešno. U svakodnevnom poslovanju ponekad izgubimo sate i sate na prepisivanje podataka, izradu dokumentacije ili vođenje raznih evidencija. Imati asistente koji će besprijekorno odraditi upravo taj dio poslova može biti korisno jer jedno je sigurno – štede vrijeme. A vrijeme je novac!

Direktorica Raverusa Sanela Rasinec, članica Woman in Adria, sa svojom Raverus ekipom već više od deset godina stvara pouzdane i uvijek dostupne virtualne asistente koje ćete, u nastavku, upoznati.

Virtualni asistenti tvrtke Raverus

Prvi asistent bavi se uvijek aktualnom fiskalizacijom. Iako mediji pišu o velikim troškovima i skupim blagajnama važno je spomenuti da ipak postoji rješenje (napomena: uvijek postoji rješenje). Gotovo sve tvrtke bile one male, malo veće, obrtnici ili paušalisti imaju svoje računalo, printer i internetsku vezu. Ništa drugo im i ne treba uz asistenta za izradu i fiskalizaciju računa – FisOffice Web.

Kao prvo, prijava je moguća s bilo kojeg računala, uz vlastitu zaporku. Unutar aplikacije mogu se izrađivati ponude, računi, povezivati ponude s računima, može se izabrati izgled računa, staviti svoj logotip, podržani su posebni postupci oporezivanja… Izraditi račun stvarno je jednostavno jer se aplikacija pobrine o svim zakonskim elementima. Stavke unutar računa mogu se „povlačiti“ iz prethodno definiranog cjenika ili se mogu slobodno upisivati. Jedan klik na „fiskaliziraj i ispiši račun“ i to je to. Unutar FisOffice Web-a može se izraditi neograničen broj računa za neograničen broj klijenata, a mjesečna naknada za asistenta zbilja je simbolična. Isto tako, postoji i verzija s instalacijom na računalo – FisOffice Desktop.

Evidencija rada je asistent koji prihvaća bilo koju vrstu radnog vremena, zna tko je godišnjem, a tko na bolovanju, zna kad je tko bio na pauzi i koliko sati se radilo mjesečno. Na početku korištenja definiraju se postavke i specifičnosti prema vlastitim potrebama. Može se definirati osnovna organizacijska struktura – ako tvrtka ima više jedinica ili podjedinica; zatim radno vrijeme koje, osim redovnog, može biti klizno, dvokratno, noćni ili smjenski rad. Također je moguće odrediti tko sve može imati pristup pojedinim modulima ili poslovnim jedinicama ili funkcionalnostima.

Kako dobar plan predstavlja više od pola posla, asistent pomaže i u planiranju (radnog vremena, godišnjeg, edukacija, službenih putovanja i sl.). Prihvatit će i čuvati podatke o radnicima i iz drugih  datoteka. Može prikazati puno korisnih pregleda i izvještaja (liste svih radnika, liste prisutnih, odsutnih, pregled radnog vremena po radniku/kategorijama/parametru, liste studenata zaposlenih preko student servisa, pregled stvarno odrađenih sati, pregled preostalog godišnjeg odmora, ispis dvotjednog ili mjesečnog plana rada…).

Ovaj asistent rado surađuje s uređajima za kontrolu dolazaka/odlazaka, pa se u tom slučaju zna tko dolazi ranije, tko kasni, a tko je na produženoj kavi.

Uz ZatezneKamate.hr nije važno znati kolika je točno visina zakonske kamate i kada će promjena nastupiti. Ovaj online asistent je uvijek u tijeku. Znat će sigurno kolika je ukupna zakonska kamata bez obzira na to što je dugovanje nastalo i prije 20 godina i bez obzira na to što su se načini obračuna razlikovali i visine stopa mijenjale. Prihvaća koliko god treba  glavnica, troškova i uplata, napravit će isto toliko preciznih izračuna i izvještaja. Još će i pitati da li izvještaj treba biti jednostavan tablični, standardni ili prošireni napravljen po uzoru na financijska vještačenja.

Izraditi dubinsku analizu klijenta uz pomoć opsežne liste indikatora, izraditi pravilnik o provođenju mjera sprječavanja pranja novca, napisati plan edukacije i napraviti kompletnu dokumentaciju zbilja je opsežan posao. Tu nastupa eSPNIFT. Provjereno je asistent bez konkurencije. Sve navedeno izradit će za manje od 30 minuta.

Kada sazna o kojem se klijentu radi izvršit će provjeru u Sudskom registru i na sankcijskim listama, provjeru prema listi indikatora, napravit će izjavu o stvarnom vlasniku, provjeriti isprave i to sve spremiti i čuvati. A s obzirom na zadane parametre izradit će pravilnik, plan edukacije i svu potrebnu dokumentaciju. To može jer zna sve o propisima vezanim za ovu tematiku, redovito prati sve promjene, smjernice i pravilnike vezane za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma.

Dobar asistent zlata vrijedi!

Trebate li  asistenticu koja je kreativna i uvijek ima inspiraciju za pisanje? Upoznajte Bilješke.NET. Osobito je omiljena stručnjacima koji se bave knjigovodstvom, neprofitnim organizacijama, ali cijene je i tvrtke koje same izrađuju svoje godišnje financijske izvještaje. Iz popunjenog GFI-POD Excel obrasca ona će vrlo kreativno opisati sve ono što vidi iz brojeva, ubacit će tablice i grafikone, izračunati indekse i postotke. Dopušta izmjenu neke rečenice, ako je nužno. Po potrebi izvrsno piše na engleskom jeziku. I to nije sve! Izradit će sve odluke, popuniti porezne prijave, ispuniti sve obrasce.

A da bi spomenuti GFI-POD bio brzo gotov pomoćnik Converter će za svega par sekundi popuniti osnovne podatke i sve pripadajuće iznose u stupac “prethodna godina”.

Dobar asistent zlata vrijedi! Uz njega neophodni administrativni poslovi mogu biti profesionalno riješeni u vrlo kratkom roku, čime je osigurano puno više vremena za razvoj poslovanja i rast vaše tvrtke.

Za sve WiA članice tu je i popust od 10 % pri kupnji Raverusovih virtualnih asistenata.

Foto: Raverus

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više