Znate li pripremiti i održati selekcijski intervju, najvažniji alat pri odabiru zaposlenika?

Pronalazak osobe koja svojim osobinama, znanjima i vještinama odgovara radnom mjestu za koje se kandidira može biti poprilično kompleksan proces. On je ujedno i jako važan za strateški razvoj svake tvrtke.

Osim što je potrebno da posjeduje određena stručna znanja, novi zaposlenik treba odgovarati klimi i kulturi organizacije u kojoj se želi zaposliti. Osoba koja se ne uklopi u organizaciju može biti nezadovoljna i nedovoljno produktivna. To posljedično može loše utjecati na zadovoljstvo te motivaciju i ostalih članova tima.

Kvalitetna priprema pola je posla

Brojna istraživanja pokazuju da troškovi zapošljavanja neodgovarajuće osobe mogu iznositi čak do 200% godišnje plaće zaposlenika. Zato je kvalitetno osmišljen i proveden selekcijski proces neophodan za uspješno zapošljavanje onih ljudi koji će svojim kompetencijama i učinkovitim radom doprinijeti uspjehu cjelokupne organizacije.

Selekcijski intervju je alat koji omogućuje da s relativno malo utrošenih resursa te unutar kratkog vremenskog roka, tvrtka prepozna i odabere osobu kakvu traži. Dakako, ako se pravilno koristi.

selekcijski intervju

S druge strane, čak i kad tvrtke imaju već određeno iskustvo u ovim procesima, može se dogoditi da intervju odrade neplanski, bez prethodno sustavno osmišljenih pitanja. Također, ponekad im je teško procijeniti kompetentnost osoba na temelju njihovih odgovora.

Upravo zato potrebno je nadograditi znanje i uvježbati vještine koje omogućuju kvalitetno osmišljen i proveden intervju. Ramiro, jedna od vodećih konzultantskih tvrtki u području organizacijskog razvoja i upravljanja ljudskim resursima, organizira radionicu na temu selekcijskog intervjua. Idealna prilika za učenje o ovom važnom području!

Uložite u dugoročni uspjeh

Sudionici će kroz interaktivna predavanja, vježbe i diskusije na ovom treningu naučiti kako odrediti kompetencije koje se zahtijevaju od idealnog zaposlenika te osmisliti selekcijska pitanja za njihovu provjeru.

Saznat će kako pripremiti i provesti strukturirani intervju, kako učinkovito koristiti neverbalnu i paraverbalnu komunikaciju te ono najvažnije – kako odabrati zaposlenika koji najviše odgovara zahtjevima radnog mjesta i kulturi organizacije.

Trening je namijenjen svima koji sudjeluju u procesu odabira i zapošljavanja zaposlenika, a kojima je stalo da odaberu osobu koja svojim kompetencijama odgovara organizaciji. Također, posebno su pozvani i svi oni koji se tek spremaju provoditi selekcijske intervjue.

Radionica se održava u utorak, 16. listopada 2018. godine od 9 do 17 sati u Ramiro učionici. Investirajte u svoje znanje i uz nekoliko jednostavnih pravila osigurajte zadovoljstvo i uspjeh vaših sadašnjih i budućih zaposlenika. Požurite s prijavama jer je broj sudionika ograničen!

Women in Adria članice ostvaruju 20% popusta kod prijave na radionicu

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više