Velike tvrtke pokazale da su otvorene za suradnju s poduzetnicama

U Zagrebu održano prvo brzo umrežavanje poduzetnica i predstavnika velikih tvrtki. Desetak tvrtki kroz kratke je razgovore doznalo što im nudi dvadesetak hrvatskih poduzetnica.

“Speed networking” poduzetnica i predstavnika velikih tvrtki

Mreža poslovnih žena Women in Adria organizirala je brzo umrežavanje (speed networking) poduzetnica i predstavnika velikih tvrtki. Tvrtke koje su pokazale interes za suradnju s poduzetnicama su DM, Privredna banka Zagreb, IBM, Falkensteiner, Westin, Megatrend, Poslovna inteligencija i Crowe Horwath.

Svaka je poduzetnica imala po pet minuta da svoje proizvode i usluge predstavi predstavnicima određene korporacije. Pokazalo se da je to dovoljno vremena da neke od njih s korporacijama započnu i konkretnu suradnju.

„Brzo umrežavanje jedan je od najefikasnijih načina da poduzetnice predstave što i kako rade te da si otvore mogućnost da ih korporacije uvrste među svoje dobavljače. Naime, slanje elektroničke pošte s ponudama rijetkim poduzetnicama otvara vrata nabave u velikim poduzećima. Zbog toga je neophodan kontakt uživo, no i tada su pred poduzetnicama velike prepreke. Poduzetnicama ne ide na ruku što se proces nabave velikih tvrtki konsolidira kroz ugovore na nivou grupe. Tvrtke u vlasništvu žena najčešće su najmanje u segmentu malih poduzeća što se često shvaća kao mana iako su male tvrtke upravo zahvaljujući svojoj veličini fleksibilnije i inovativnije te na taj način mogu biti sinergijski partner velikima“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže poslovnih žena Women in Adria.

Odabir poduzetnica za dobavljače na najbolji način izravno utječe na razvoj ženskog poduzetništva, no od takve nabave koristi imaju i velike tvrtke. Razvoj i održavanje raznolikosti dobavljača velikim tvrtkama povećava mogućnost da čuju nove ideje, primijene nove metode i dobiju pristup novim rješenjima za zadovoljenje potreba svojih kupaca. Takva suradnja im omogućava inovacije, kvalitetnije proizvode i vrhunsku uslugu tržištima na kojima posluju. Tvrtke koje su lideri po društvenoj odgovornosti, sve više pažnje pridaju raznolikosti dobavljača jer ona uz veću profitabilnost donosi i značajne dobrobiti za zajednicu u kojoj tvrtka posluje.

Osim umrežavanja Women in Adria će sljedeće godine započeti i s procesom certificiranja tvrtki u okviru projekta Top kompanije za poduzetnice kako bi što više poduzetnica dobilo mogućnost predstaviti se velikim tvrtkama.

Izvor i foto: Prorsus komunikacije

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

 1. Neophodan nam je uspješan kontakt,po mogučnosti
  Generalni Direktor Dalekovoda.

  Sretan Božić i Sretnu Godinu

  Želi Vam
  Mladen Čubrić
  /091 7663 245/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn postaje moćan prodajni kanal

LinkedIn koristi sve više ljudi i ta društvena mreža postaje moćan prodajni kanal. Istaknuo je to Daniel Disney, stručnjak za prodaju...
- Advertisment -