Što obući ovaj tjedan? Kapsula za okomiti tip tijela s kraćim trupom i dužim nogama powered by Comma fashion

Mnoge žene kupuju odjeću na temelju stylinga  kojeg vide u časopisu, na lutki u trgovini ili možda na suradnicama. Zašto? Zato što najčešće ne znaju kombinirati odjeću, a da cjelokupni dojam bude skladan. Važno je znati da svi oblici i dužine odjeće ne odgovaraju svakom obliku tijela i prema tome odabrati modele baš za sebe.

Kapsula za kraći trup i dulje noge

Ovoga tjedna predstavljamo kapsulu za žene s kraćim trupom i duljim nogama. Ovaj tip tijela trebao bi postići balans na način da naizgled produlji trup i skrati noge. Kako?

kraći trupSvijetlo dolje, tamno gore

Svijetle hlače ili suknja te fokus na donjem dijelu idealan je odabir za vaš tip okomitog tjela. Na donjem djelu možete odabrati odjeću koja je znatno svijetlija od vašeg gornjeg dijela.

kraći trupUzorak ispod, gornji dio jednobojan

Prilikom odabira uzorka na odjeći pazite na to da on bude prisutan na hlačama. Pogotovo kada su odjevni predmeti gornjeg i donjeg djela u sličnoj nijansi. Jednobojni komadi trebaju biti rezervirani  za majice ili košulje.

kraći_trupMajice i košulje iznad donjeg dijela

Kraći trup možemo naizgled produžiti i tako da odjeća gornjeg dijela, tj. majice ili košulje budu nešto duže i prekrivaju hlače. Ono što je također bitno, u tom slučaju gornji dijelovi odjeće trebaju sezati do najšireg obsega bokova ili biti čak i duži, negdje do kraja stražnjice.

kraći_trupGornja odjeća u hlačama – uvjetno

Ako rado nosite gornju odjeću unutar hlača ili suknje, obratite pozornost na visinu pojasa, koji ne bi trebao biti previsoko jer svojom garderobom biste trebali pokušati skratiti noge, a ne produljiti ih.

 

kraći_trup5. Duže jakne i kardigani

Ako rado nosite gornju odjeću unutar hlača ili suknje ili je dužina vaših majica I košulja kraća od najšireg opsega bokova, preporučuje se da s tim stylingom kombinirate dulje gornje vanjske dijelove odjeće. Neka to budu jakne ili kardigani.

kraći_trupDužina suknji i haljina ispod koljena

Ako imate duge noge, jako vam lijepo stoje duže suknje i haljine. Za poslovne prilike odaberite duljinu suknje i haljine koja je neće ići više od sredine koljena ili pak cca 5 cm ispod koljena. Ako je vaša tjelesna visina vrlo visoka, možete odabrati čak i duže suknje.

kraći_trup

 

Obuća za kraći trup i duže noge

Kada birate obuću, možete biti kreativniji te si priuštiti neku koja nije u istoj boji hlača. Tako ćete naizgled skratiti dužinu noge te stvoriti fokus na donjem dijelu. Također, možete nositi cipele koje imaju remen preko gležnja ili one s vezicama. Ipak, pripazite da je cipela na prednjem dijelu zatvorena.

Da biste uštedjeli što više vremena i manje razmišljali što i gdje kupiti te kako to kombinirati, posjetite Comma trgovine.

Autorica:

Jerneja Agić je prije 16 godina u Mariboru završila studij na kojem je stekla titulu Inžinjer tekstilno-konfekcijske tehnologije. Edukaciju je nastavila u Ljubljani na Fakultetu za modni dizajn. Nakon studija i diplome nastavila je sa usavršavanjem na području Image Consultinga u vodećoj školi modnog dizajna i oblikovanja, Instituto Marangoni London, gdje je dobila neprocjenjiva iskustva, te naziv IMAGE CONSULTANT → Savjetnica za imidž. Vlasnica je trgovačke marke OBLECI.SE (OBUCI.SE) Danas je profesionalni Image Consultant → Savjetnica za imidž. Surađuje sa pravnim osobama i sa pojedincima.  Trenutno djeluje na području Slovenije i Adria Regije: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP U NJEMAČKOM BILDU

Udruga Glas poduzenika u njemačkom Bildu i mnogim drugim svjetskim medijima

Hrvatski turistički djelatnici, ugostitelji i poduzetnici odlučili su prošlog tjedna reagirati na afirmativan način i poslati pozitivnu poruku u svijet kako...