Otkrivamo u kakvim ćete uzorcima i bojama uživati na terasama hrvatskih lokala ove sezone

Poznato je da smo nacija hedonista koji vole uživati u suncu i šalici dobrog razgovora čim se poveća prva temperatura. Posjeta raznim barovima i restoranima koristi se kao prilika za poslovne sastanke, susrete s dragim ljudima ili čak kao meditacija uz dobru knjigu. Biramo ih najčešće, ne po tome koji nam je najbliži, već gdje se osjećamo opušteno i ugodno. Dolaskom nove sezone i ljepšeg vremena, mnogi kafići i restorani diljem Hrvatske mijenjaju ili nadograđuju stil namještaja i interijera.

U Hrvatskoj se nalazi veći broj kafića nego u brojnim drugim Europskim gradovima i svaki nastoji privući goste upravo kod sebe. Osim kvalitetne i raznovrsne ponude, ambijent je nešto što također postaje presudni faktor mnogima. Danas se u dizajn i opremu ulaže puno vremena i truda te je potrebno misliti na svaki detalj. Jastuci nisu iznimka, a osim što je važno pratiti trendove, potrebno je odabrati i kvalitetne materijale koji se lako održavaju.

Važnost boja za ambijent

Boje se najčešće prilagođavaju interijeru i atmosferi koja vlada. Ugostiteljski objekti na području Kontinentalne Hrvatske češće biraju jake boje, ali bez uzoraka. Glavna kraljica ove godine uz crnu, bež i sivu je – žuta. Iako mnogi ugostitelji zaziru od jarkih boja, ako se odabere kvalitetan materijal, straha nema.

Upravo su jarke i svjetle boje primarne u lokalima duž naše obale. Kafići, restorani i hoteli koji se nalaze blizu mora ili pružaju pogled na more, češće biraju plave nijanse i morske tonove, a česta je i zelena boja. Uz nju svaki ambijent izgleda opušteno i smirujuće.

trendovi u kafićima

Šareni uzorci za veselu sezonu

Ugostitelji na hrvatskoj obali ove sezone inspiriraju se – Havajima! Uzorci i motivi prašuma, lišća i raznog cvijeća te već spomenutog mornarskog uzorka izrazito su traženi. Kako je trend Instagram friendly lokala sve veći, mnogi vlasnici paze i da njihov ambijent bude privlačan i poželjan za svakodnevni “check in” gostiju.

U ostatku Lijepe naše česti uzorci bit će karirani dizajn, koji, uz pravilnu kombinaciju boja može izgledati vrlo moderno. Uzorci i prošarani dizajn puno su praktičniji u održavanju, a jednobojni dizajn još uvijek je dominantan.

Foto: Naftalina

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više