Otkrivamo u kakvim ćete uzorcima i bojama uživati na terasama hrvatskih lokala ove sezone

Poznato je da smo nacija hedonista koji vole uživati u suncu i šalici dobrog razgovora čim se poveća prva temperatura. Posjeta raznim barovima i restoranima koristi se kao prilika za poslovne sastanke, susrete s dragim ljudima ili čak kao meditacija uz dobru knjigu. Biramo ih najčešće, ne po tome koji nam je najbliži, već gdje se osjećamo opušteno i ugodno. Dolaskom nove sezone i ljepšeg vremena, mnogi kafići i restorani diljem Hrvatske mijenjaju ili nadograđuju stil namještaja i interijera.

U Hrvatskoj se nalazi veći broj kafića nego u brojnim drugim Europskim gradovima i svaki nastoji privući goste upravo kod sebe. Osim kvalitetne i raznovrsne ponude, ambijent je nešto što također postaje presudni faktor mnogima. Danas se u dizajn i opremu ulaže puno vremena i truda te je potrebno misliti na svaki detalj. Jastuci nisu iznimka, a osim što je važno pratiti trendove, potrebno je odabrati i kvalitetne materijale koji se lako održavaju.

Važnost boja za ambijent

Boje se najčešće prilagođavaju interijeru i atmosferi koja vlada. Ugostiteljski objekti na području Kontinentalne Hrvatske češće biraju jake boje, ali bez uzoraka. Glavna kraljica ove godine uz crnu, bež i sivu je – žuta. Iako mnogi ugostitelji zaziru od jarkih boja, ako se odabere kvalitetan materijal, straha nema.

Upravo su jarke i svjetle boje primarne u lokalima duž naše obale. Kafići, restorani i hoteli koji se nalaze blizu mora ili pružaju pogled na more, češće biraju plave nijanse i morske tonove, a česta je i zelena boja. Uz nju svaki ambijent izgleda opušteno i smirujuće.

trendovi u kafićima

Šareni uzorci za veselu sezonu

Ugostitelji na hrvatskoj obali ove sezone inspiriraju se – Havajima! Uzorci i motivi prašuma, lišća i raznog cvijeća te već spomenutog mornarskog uzorka izrazito su traženi. Kako je trend Instagram friendly lokala sve veći, mnogi vlasnici paze i da njihov ambijent bude privlačan i poželjan za svakodnevni “check in” gostiju.

U ostatku Lijepe naše česti uzorci bit će karirani dizajn, koji, uz pravilnu kombinaciju boja može izgledati vrlo moderno. Uzorci i prošarani dizajn puno su praktičniji u održavanju, a jednobojni dizajn još uvijek je dominantan.

Foto: Naftalina

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Facebook Shops

Može li Facebook Shops spasiti male biznise?

Mark Zuckerberg lansirao je novu aplikaciju unutar Facebooka, Facebook Shops. Temeljna ideja ovog segmenta Facebooka je da male tvrtke mogu jednostavno...