Izložba ilustracija koja osvaja srca svih posjetitelja

Do kraja kolovoza, u restoranima Good Food u zagrebačkoj Teslinoj i Palmotićevoj ulici, osim u zdravoj i brzoj hrani možete uživati i u izložbi radova Illustration by Gabi.

Ilustracije su najčešće inspirirane događajima iz svakodnevnog života, a izloženi su odabrani radovi iz nekoliko ciklusa. Serija radova koja je izazvala najviše pažnje nastala je povodom Dana žena te prikazuje žene koje su promijenile povijest. Amelia Earhart, Coco Chanel, Marie Curie, Rosa Parks i Janica Kostelić prikazane su uz prepoznatljive simbole u okruženju koji je karakterističan za njihov poziv.

izložba ilustracija naftalina

Kolekcija Kućni ljubimci na humorističan način prikazuje zgode i anegdote vlasnika i njihovih ljubimaca. Zlatna ribica, pas, mačka, kornjača i papiga simpatično su integrirani u čovjekovu svakodnevicu kao važan dio njihovog života, baš poput prijatelja i obitelji.

Neke ilustracije kriju i dublje priče

ilustracije gabi

Iza nekih ilustracija postoji i nešto dublja, osobna priča s kojom se pojedinac može poistovjetiti, poput one na kojoj srce igra šah s planetom Zemljom. Zanimljivo je kako ovakve ilustracije svatko tumači na svoj način, vođen vlastitim emocijama i situacijama koje u tom trenutku prolazi. Motiv srca označava osobu, pojedinca – emociju, dok zemaljska kugla predstavlja sve ono vanjsko – svijet, druge ljude i društvena očekivanja koja bi trebalo ispuniti.

izložba ilustracija naftalina

U suradnji s Naftalinom nastale su i majice koje podržavaju inicijativu Fonda za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja. Žena koja plače, djelo čuvenog Pabla Picassa, poslužilo je kao inspiracija za #Spasime ilustraciju. O ovom je svjetski poznatom umjetniku manje poznato da je psihički i fizički zlostavljao svoje muze.

Povezano: Naftalinin dućan u centru Zagreba donosi brojne ideje za luksuzno darivanje poslovnih suradnika

Bol koju im je nanosio može se iščitati na mnogim njihovim portretima. Sat na ilustraciji predstavlja glavni moto inicijative: Pet do dvanaest, što poručuje kako je krajnje vrijeme za djelovanje po pitanju ovog problema. Žuta slušalica u ruci žene ohrabruje žrtve da prijave nasilje i potraže stalnu pomoć koja im se ovom inicijativom želi omogućiti.  Od svake prodane majice Naftalina donira 30 kuna Fondu.

izložba ilustracija naftalina

Ilustriranje traje i po nekoliko dana

Proces od ideje do gotove ilustracije traje do nekoliko dana, a možete ga pratiti na Instagram profilu @IllustrationbyGabi. Ovisno o temi, najprije se istražuje dostupna literatura, a potom kreće ručno skiciranje sitnih detalja. U završnoj se fazi radovi obrađuju u računalnim programima kako bi bili prilagođeni za tisak.

Povezano: Udobnost je ono što nas uvijek vraća na određena mjesta uživanja

izložba ilustracija

Ilustracije potpisuje Gabrijela Ivanović, a majice se mogu kupiti u dućanu Naftalina u Masarykovoj 24.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -