Udruga NINA – motivira građane na nesebičan doprinos

Udruga „NINA“ nastoji pružiti svekoliku pomoć obiteljima djece koje se suočavaju s malignom bolešću. U usporedbi s tumorima kod odrasle populacije, tumori u djece nisu česti. Svake godine (u prosjeku) od raka u RH oboli više od 20.000 odraslih osoba. 

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u RH je od početka 2001. godine do kraja 2007. godine od neke vrste tumora oboljelo ukupno 1315 djece i mladih u dobi od 0 do 19 godina. To u prosjeku godišnje iznosi 188 novo oboljele djece i mladih.

Udruga NINA – pomoć i potpora u svakodnevnim teškoćama

Udruga NINA u suradnji s tvrtkom Apel j.d.o.o. nastoji kroz svoj rad motivirati brojne sugrađane da daju svoj nesebičan doprinos.Maligne bolesti kod djece predstavljaju posebnu socijalno-medicinsku dimenziju jer bolest ne pogađa samo dijete već i cijelu obitelj. Okružje malog bolesnika važan je čimbenik na putu do izlječenja, gdje mu je potrebno dati ljubav i snagu.

Stoga je nužno roditeljima pružiti pomoć i potporu u svakodnevnim teškoćama s kojima se suočavaju, među ostalim i povezivanjem s drugim roditeljima čija djeca boluju od malignih bolesti radi razmjene iskustava i informacija. Prioritet nam je ohrabriti roditelje, prebroditi s njima najteže trenutke u životu. Svjesni smo da ta djeca nisu kao druga djeca, ali i pored poteškoća koje im je sudbina odredila, oni su najbolji i najveći borci. Njihova djetinjstva su prekinuta, igre su zamijenili dugim i iscrpljujućim liječenjima, teškim i agresivnim terapijama i zračenjima.

Najčešće teškoće s kojima se susreću obitelji djece su financijske prirode. Najteže su situacije gdje ni jedan roditelj nije zaposlen. Liječenje i dijagnostika je u principu besplatna, ali veliki trošak su lijekovi za jačanje imuniteta i poseban režim ishrane oboljele djece.

NAŠA INICIJATIVA, NEČIJA ALTERNATIVA, naziv je projekta koju je Udruga Nina pokrenula u suradnji a tvrtkom Apel j.d.o.o .

Kampanja za pravne subjekte, ali i obične ljude

Kampanja je namijenjena  prvenstveno pravnim subjektima, odnosno tvrtkama koje majice s otiskom loga Udruge i svojim logotipom mogu koristiti kao dio svojih promocijskih aktivnosti, te zatim koristiti majice u različite svrhe – kao uniforme za zaposlenike te poklone poslovnim partnerima i kupcima. Na taj će način ciljna javnost prepoznati tvrtku kao društveno odgovornu, a djeca dobiti prijeko potrebnu pomoć.

Ako niste vlasnik tvrtke svejedno možete pomoći i naručiti majicu!

Također u kampanji se može sudjelovati i osobno, posebno ističemo mnogobrojne “male” ljude koji su svojim prilozima dokazali da humanost nema granica.

Cijena jedne majice je 75 kn +PDV, a uključiti se možete kupnjom neograničenog broja majica. Kupnjom 10 majica ili više, udruga NINA uvrstit će Vas na popis sponzora/donatora na svojoj internet stranici.

Zašto je važno da što više majica puste u opticaj kroz cijelu Hrvatsku?

Osnovna nit vodilja ove kampanje je uključiti što više ljudi koji će nositi ove majice i na taj način komunicirati prema drugima svijest o potrebi pomaganja, kao i mogućnost da se uključe u projekt Udruge Nina i tvrtke Apel j.d.o.o .

Narudžbe i predbilježbe možete ostvariti pozivom ili slanjem elektronske pošte :

MAIL : [email protected]

GSM : 099/280-6005

 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više